DE PAN

16-11-2017

16-11-2017

Veel van wat ik doe of maak, uit puur plezier of uit liefde voor iets, blijkt later heel verstandig te zijn. Wat ik vervolgens doe om verstandig te zijn blijkt vaak hopeloos en nutteloos. Misschien komt dit wel omdat wat je leuk vindt beter lukt en dat je langer doorgaat; want het is leuk! Dit geldt zeker voor de galerie die we sinds 2010 hebben. Met de kunstenaars en onze gasten hebben we de mooiste momenten gehad en ervaren.

De deelname aan de PAN 2016 was wat dat betreft wel weer een bijzonder moment. De overwegingen het wel of niet te doen waren legio. Uiteindelijk bleek het om heel andere redenen dan verwacht een fantastisch besluit. Maar vooral hebben we enorm veel plezier gehad. Plezier om te laten zien wat we in Eindhoven doen, plezier om iets te betekenen voor de kunstenaars waar we mee werken en natuurlijk plezier vanwege het plezier van de gasten en klanten die langskwamen.

Voor wie denkt: ‘lekker oppervlakkig – gewoon doen wat je leuk vind’, durf ik te stellen dat plezier maakt dat je doorgaat en je ontwikkelt en dat een toeschouwer dan zomaar in één oogopslag getuige is van wat die persoon allemaal is en heeft meegemaakt. In het werk cumuleert het leven en bij een kunstenaar ben je daar per werk getuige van.

    

Marc Mulders zette zijn wereld vorig jaar op zijn kop met zwart werk, en daar blijft het niet bij. Willem van den Hoed is naar huis gekomen na jaren in Korea te hebben gewoond en waar hij zijn precieze ‘Aziatiserend’ bouwkundig oog verder ontwikkelde – hij maakt Aziatische bouwkundige fotografische monumenten. Komend voorjaar organiseren wij rondom zijn terugkomst een oeuvretentoonstelling ‘COMING HOME’ in onze galerie.

Jan van de Ploeg gaat de hele wereld over om muurschilderingen achter te laten maar komt ook naar de PAN met nieuw plat/driedimensionaal werk waarvoor wij de basis hebben gelegd (en gemaakt). 

   

Drie kunstenaars, het is in de basis dus weer net zoals vorig jaar; weer een drieluik waarmee we in combinatie met onze eigen objecten en standontwerp een complete wereld proberen te creëren. Naast het werk van Marc Mulders, Willem van den Hoed en Jan van der Ploeg laten we ook nog werk zien van Michaël de Kok, James Cauty en Daniel Ruanova. Toch een bijzondere gedachte dat het leven van zoveel kunstenaars in de vorm van hun kunstwerken samenkomt en valt te bewonderen op één moment en op één plek.

De PAN Amsterdam duurt van 19 t/m 26 november. U kunt ons vinden op Stand 85

Download hier de catalogus (alleen in het Nederlands). 

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven