30 maart 2012 – Succes zit in een klein hoekje

04-07-2016

Vandaag ontstond hier opeens de gedachte dat de Woordtafels die we voor en met Marc Ruygrok aan het maken zijn wel eens goed zouden kunnen verkopen. Ik reageerde sceptisch en bracht te berde dat die kans maar zeer gering was, we verkopen immers bijna nooit iets direct goed. Even dacht ik, dit moet ik niet opschrijven want dan voelt Marc zich misschien beledigd, twijfelen aan commercieel succes is immers bijna synoniem aan twijfel aan het werk zelf. Door het uit te spreken roep je het onheil over jezelf af.

Andersom is het zo dat als je iets verkoopt je een gevoel van bevestiging krijgt en het gelijk aan je zijde lijkt. Na bijna twintig jaar ervaring zijn we er wel achter gekomen dat succes zich niet laat voorspellen en dat je dan dus beter maar kan doen wat je leuk vindt. En daarvan weten we dan weer, ook proefondervindelijk, dat daar de grootste successen mee geboekt worden.

Naast, of liever gezegd boven de expositie, van Marc Ruygrok komt een expositie van Harry van Dierendonck. Het enige wat we daarvan weten is dat er dieren van oud staal te zien zullen zijn en dat er in de rest van de ruimte een werk geïnstalleerd zal worden van waarschijnlijk nog meer rommel. Dat rommel geen rommel kan zijn wordt almaar duidelijker; voor ons is rommel of eigenlijk materiaal in zijn algemeenheid de inkomstenbron en in de wereld wordt er gevochten om grondstoffen.

Ik ben benieuwd wat het wordt. Eén ding is zeker, naast dat we weer enorm genieten van het creëren, zou het zo maar eens een daverend of klein succes kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling van Marc Ruygrok – Letters worden woorden, 2 april t/m 30 juni 2012.  

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling van Harry van Dierendonck, 2 april t/m 30 juni 2012.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven