2 april t/m 30 juni 2012: Marc Ruygrok – Letters worden woorden

22-09-2016

Maandag 9 april (2e paasdag) om 14:30 uur opening tentoonstellingen van Marc Ruygrok en Harry van Dierendonck. 

Marc Ruygrok, Voorburg 1953

Letters worden woorden

Sinds het begin van de jaren tachtig zijn letters, woorden en korte zinnen het ‘materiaal’ waarmee beeldend kunstenaar Marc Ruygrok (1953) zijn werken opbouwt. Kenmerkend in deze beeldtaal is zijn voorkeur voor elementaire geometrische vormen: cirkels, vierkanten, bollen en kubussen. Sinds meer dan twintig jaar tekent, bouwt en fotografeert Ruygrok deze beelden, die inmiddels letterlijk en figuurlijk een eigen vocabulaire vormen.

De laatste vijftien jaar ligt de nadruk meer op monumentaal ruimtelijk werk, specifiek gemaakt voor bepaalde plekken, en bestaat vaak uit letters die zinsneden of woorden vormen. Behalve de visuele kwaliteiten van deze grote werken, roepen de woorden direct associaties op. Bovendien zijn deze ruimtelijke taalbeelden sterk verbonden met de plek waar ze geplaatst zijn, doordat ze in hun raadselachtigheid een diepere betekenis onthullen of mogelijk maken.

SOIT, SIC en WAT ER IS

In deze tentoonstelling wordt onder andere het resultaat gepresenteerd van een samenwerking tussen Marc Ruygrok en Piet Hein Eek. Gezamenlijk is er gewerkt aan een serie taalbeelden welke onmiskenbaar van zowel Mark Ruygrok als Piet Hein Eek zijn: SOIT, SIC en WAT ER IS.

Ook worden de beeldtafels To Be To Do, geproduceerd door Peter Overdijk te Amsterdam, gepresenteerd plus o.a. een aantal grote recente olieverfstifttekeningen.

De tentoonstelling van Marc Ruygrok is te zien van 2 april t/m 30 juni 2012 op de galerieverdieping 2 van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur.

Concert Rosanne van Sandwijk en Steven Faber
Voorafgaand aan de opening zal er in evenementenruimte om 12:00 uur een concert plaatsvinden van mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en pianist Steven Faber. 

Extra openingstijden
Maandag 9 april (2e paasdag) van 12:00 tot 17:00 uur
Zondag 24 juni van 12:00 tot 17:00 uur

Locatie
De Galerie van Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30, 5651 BP Eindhoven.

Klik hier voor meer informatie en foto’s. 

Voor het actuele aanbod in de Van Abbevitrine, klik hier.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven