4 juli t/m 27 augustus 2011: Hans van Bentem en Floor van Keulen

17-09-2016

De eerste duotentoonstelling in huis is met werken van Floor van Keulen & Hans van Bentem.  De keuze voor deze gezamenlijke presentatie heeft geen inhoudelijke connectie maar heeft het karakter van ‘een toevallige ontmoeting die uitmondt in een interessant gesprek…’.

Floor van Keulen heeft speciaal voor de tentoonstelling in de galerieruimte een muurtekening gemaakt. Deze ‘oost Indische inkt tekening op de muur’ is het meest recente monumentale werk uit zijn serie van muurschilderingen. Speciaal voor dit aspect uit zijn oeuvre wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het boek ‘Verdwenen muurschilderingen’ . We verwachten dit boek nog tijdens de tentoonstelling te kunnen presenteren…… Naast de muurschildering toont Floor van Keulen een recente serie van zwart/wit-werken op papier.

Hans Van Bentem’s ‘Chandeleers’ zijn inmiddels vermaard. Deze bijzondere kroonluchters branden in de huizen van Koninklijke families, celebrities zoals Madonna en verschillende musea, zo maakte hij in 2003 vijftien kroonluchters voor het Escher Museum in Den Haag. Deze voormalige Philips fabriek fungeert nu ook als ‘Chandeleer showroom ‘; hier in huis zijn nu permanent de ‘Chandeleers’ van Hans van Bentem te zien; deze tentoonstelling is de officiële start van deze samenwerking.

Klik hier voor meer informatie over- en foto’s van Floor van Keulen.

Klik hier voor meer informatie over- en foto’s van Hans van Bentem. 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven