29 ramen in Mavaleix

19-04-2019

19-04-2019

Kunsthuizen

Langzaam maar zeker zeker (dus dat het ‘zeker zeker’ is) worden de huizen in Mavaleix meer en meer kunsthuizen. Als je voor een plan de tijd neemt is de kans dat het slaagt of gerealiseerd wordt veel groter dan dat er een deadline aan gekoppeld is. Alweer een tijd geleden bedacht ik dat er jaarlijks tenminste één werk van een kunstenaar bij moest komen; het liefste een werk dat ontstaan is door een ervaring in onze huizen in Mavaleix.

Foto: Thomas Mayer

Eind vorig jaar was Willem van den Hoed te gast in Mavaleix, midden in de winter als het er koud en grauw maar ook heel erg mooi is. Ik vind omgeving in deze periode het mooist omdat de rotsen dan zichtbaar zijn en de bossen begaanbaar. Eigenlijk vind ik grauw, grijs en bruin hartstikke mooi.

Voordat Willem naar Mavaleix ging hadden we het erover dat het mooi zou zijn om een winter- en zomerfoto te maken van het zelfde raam en de huizen in de zomer van een winterfoto te voorzien en in de winter van een zomerfoto. Een beetje zoals Versailles dus;  een winter- én zomerpaleis.

Fotografie: Willem van den Hoed

Willem bedacht een omkeerlijst met een zomer- en winterfoto aan weerszijden. Ter plekke bleek dat kiezen moeilijk was want wat is het mooiste en meest geschikte venster? Er bleken 29 ramen te zijn en wat in de winter mooi is kan ’s zomers wat minder zijn en andersom. Dus heeft Willem alle ramen vastgelegd en bedacht meteen dat het een volwaardig memoryspel zou kunnen zijn als alle ramen van een zomervariant zouden worden voorzien. Binnenkort gaat hij dus weer terug om de zomer vast te leggen. We krijgen dan in elk geval een volwaardig Mavaleix-ramen-memoryspel en hopen dat we tot een keuze kunnen komen voor de zomer-en-winter-omdraaifoto.

Eerder hebben Jan van der Ploeg, Scarlett Hooft Graafland, James Cauty en Tom Claassen werk gemaakt voor Mavaleix en is er vanzelfsprekend eigen werk te zien van Piet Hein Eek en Jeanine Keizer.

Van links naar rechts: Jan van der Ploeg, Muurschildering (foto: Thomas Mayer), Tom Claassen, Houten man, Scarlett Hooft Graafland, Chateau de Mavaleix, James Cauty, Riot in a Jam Jar en Piet Hein Eek en Jeanine Keizer, Verzamelschilderij (detail).

Klik hier voor meer informatie over de vakantiehuizen en de beschikbaarheid.

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven