Drie kunstenaars

10-03-2019

10-03-2019

Aanstaande zondag is de opening van misschien wel één van de mooiste tentoonstellingen tot nu toe, die van Reinoud van Vught. Maar deze keer is er wat bijzonders aan de hand. Naast de tentoonstelling van Reinoud laten we in de wonderkamer twee nieuwe werken van Marc Mulders zien en is er een kleine tentoonstelling gewijd aan  Peter van der Heijden.

De aanleiding voor de tentoonstelling van Peter was dat we voor Reinoud lijsten gingen maken. Eindelijk konden we in een adem één van de mooiste werken, die Peter bij ons in zijn tentoonstelling liet zien, inlijsten. Het werk is een menhir gemaakt van ansichtkaarten van hunebedden en dolmen in Frankrijk die nu voor de derde en laatste keer gelegd is.


Peter van der Heijden, Standing out beside the menhir, 2016

Op de ansichtkaarten zijn bouwsels van enorm grote stenen uit een ver verleden te zien. Bouwsels uit tijden dat men nog de moed had te bouwen voor de eeuwigheid in plaats van voor enkele decennia en het gemoed te sussen door cradle-to-cradle te bouwen; ik heb vanzelfsprekend niets tegen cardle-to-cradle  maar er wordt vooralsnog geen hunebedkwaliteit mee gebouwd.


Marc Mulders, WHERE THE DEVIL DON’T STAY – 26.02.19, 2019

Dit is tevens het mooie van kunst: het is voor eeuwig of geeft, als het je aangrijpt, minstens het gevoel dat het nooit meer vergaat. De kans dat iets je zo aangrijpt  is bij ons altijd groot, maar nu met Reinoud van Vught, Marc Mulders en Peter van der Heijden drie keer zo groot. Natuurlijk is er nog veel meer werk in de wonderkamer te zien maar dat hing er al.

Lees hier meer over de tentoonstelling van Reinoud van Vught.

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven