Milaan. Back to business

03-09-2021

03-09-2021

Wat heel normaal was voelt nu bijna onwennig. We gaan naar de Salone del Mobile in Milaan. Normaal is de Salone in april maar nu dus in september. Op interieurgebied is het zo ongeveer het eerste internationale evenement dat weer doorgaat, twee jaar geleden was het ook het eerste dat werd afgelast.

We hebben dus twee jaar in levende lijve niets kunnen laten zien maar we hebben in de tussentijd niet stilgezeten! Toch was het lastig en een beetje gekkig om te kiezen wat we wilden laten zien omdat we met meer elan dan ooit op internet de nieuwe ontwerpen hebben gelanceerd en ook bij ons in het pand alles op alles hebben gezet om mooie presentaties neer te zetten.

Normaal laten we zien wat we het tussenliggende jaar hebben gemaakt en maken we een eindspurt om de laatste ideeën af te maken en op de Salone te laten zien. Dat is een wat amateuristische, of misschien beter gezegd studentikoze, benadering omdat we, als het al lukt, meestal de nacht voordat de Salone van start gaat pas een digitale brochure hebben. Deze manier van werken past wel bij ons omdat mensen van een ontwerper verwachten dat hij/zij zich vooral richt op maken en niet op verkopen en goed georganiseerd zijn. Voor ons is het goed voor de verkoop als we vooral veel nieuwe ideeën realiseren. Goed georganiseerd zijn moet je vooral niet mee te koop lopen wat in ons ons geval ook onterecht zou zijn, alhoewel we hier de laatste jaren wel serieus mee bezig zijn.

De afgelopen twee Coronajaren hebben naast het verwerken van en groeiend aantal orders  vooral onze handen vol gehad aan het maken van ons hotel. De bedoeling was dat dit in oktober 2020 open zou gaan maar dit zou zinloos zijn geweest omdat we toen niet eens open mochten zijn. De deadline blijkt een jaar verschoven en nu gaan we hem halen! In het proces van het maken van het hotel is er een hele collectie ontstaan. Het hoogtepunt uit deze collectie, de ‘pleerol houder’, nemen we mee naar Milaan. Daarnaast laten we een heel aantal nieuwe ontwerpen zien waarvan de 1,2 meter gezaagd glas lamp toch echt heel nieuw is.

Ook echt nieuw is het nog klassiekere horloge dat we met LEFF Amsterdam aan de collectie hebben toegevoegd. Ondanks dat het ontwerp voor het horloge modern is werd het gelijk bestempeld als een klassieker. Maar voor de klassieke klant die een horloge gebruikt om de tijd en datum te zien (de horloges worden vaak door jonge mensen als sieraad gedragen) hebben we deze nog klassiekere klassieker gemaakt.

Over een maand, op 1 oktober, gaat het hotel open en wordt in één keer in volle omvang voor iedereen zichtbaar dat onze wereld totaal veranderd is. Het mooie van voor jezelf bouwen en maken is dat de uitkomst van blijvende waarde is, een duurzame investering dus. Als voorproefje voor het hotel laten we dus de pleerolhouder in alle soorten en maten op de Salone zien.

Salone del Mobile / 5 – 10 september

Wij exposeren bij Rossana Orlandi Gallery

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven