Keulen en overwegingen

12-01-2018

12-01-2018

Download hier de catalogus.

We gaan voor het tweede jaar naar Keulen. Alle reden om een nieuwsbericht te schrijven. Het is al even geleden dat ik een nieuwsbrief schreef; niet bepaald omdat er weinig gebeurt maar juist omdat er teveel tegelijk aan de hand is en er daardoor bijna geen tijd is om er iets over te schrijven.

Nog niet zo lang geleden konden we al het werk best aan maar dat is nu totaal niet meer het geval. Het is druk en veel van het werk is aangenomen in andere tijden, vaak ook om andere redenen dan louter geld verdienen, en zeker niet, zoals dit nu wel het geval is, om niet nog meer werk op onze hals te halen. Dus het werk is ons nu ruim boven het hoofd gegroeid en er komt nog steeds meer werk in rap tempo bij. Overspannen zou je het kunnen noemen.

Als je teveel werk hebt gaat er veel mis, maar het betekent niet gelijk je ondergang omdat er wel meer dan voldoende omzet is. Wat dat betreft is het mechanisme best aardig; als er weinig werk is kun je er meer aandacht aan besteden en gaat er uiteindelijk minder mis. Nu is het voor ons werk eigenlijk altijd nodig om er veel aandacht aan te besteden. Het zijn bepaald geen standaardbroodjes van de bakker waarbij je gemakkelijk bij een toenemende vraag de  productie kunt opvoeren.

Lange tijd is mijn gedachte geweest om niet naar internationale beurzen te gaan omdat, als het niet succesvol is, je niets verkoopt en je er dus niets aan hebt en, als het wel een succes is, je moet produceren en dat moet dan maar net kunnen. Maar toch gaan we, ondanks de drukte, weer naar Keulen omdat het vorige jaar heel erg goed ging. We hebben er verkooppunten over de hele wereld bij gekregen. Het is nog een beetje lastig leveren maar dat komt vanzelf. Want wat we ook constateren is dat het werk dat enigszins repeteert het best te organiseren valt. Dus op de lange termijn helemaal geen gek idee om naar beurzen te gaan en meer van de collectie te verkopen en verhoudingsgewijs minder bijzondere projecten te doen.

In Keulen laten we een deel van de klassiekers uit onze collectie zien maar ook een aantal nieuwe objecten. Ringlampen van onze nieuwe keramieklampjes, een tweepersoons 60 x 60 afval-afvalbureau, de NYC watertorenhouten bank en fauteuil, de nieuwe RAG-tafel en nog veel meer.

Maar op hetzelfde moment zijn we keihard aan het werk om Strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee te maken. Vóór 1 april moet het open en het is een gigantische klus. Ook zijn we bezig met het mobiele atelier voor Marc Mulders dat in de bloemenvelden dichtbij zijn boerderij komt te staan. We hebben net een aantal gebouwen die ik met Iggie Dekkers heb ontworpen opgeleverd en er volgen er binnenkort nog een aantal.

Voor LEFF moeten we als de donder een presentatiemeubel maken dat naar de VS gestuurd wordt om daar furore te maken op horlogebeurzen. De nieuwe automaat en cordura strap watches zullen daar, naast de eerder ontworpen modellen, gepresenteerd worden. Eigenlijk is de lijst oneindig lang. De vraag is of het allemaal wel zo leuk is en eerlijk gezegd  twijfel ik eraan maar nu  ik dit bericht schrijf en alle resultaten op een rij ze is het toch eigenlijk wel weer superleuk.

Bezoek ons in Hal 3.2.  – Aisle D – Standnummer 023

Selectie Keulen

   

   

 

   

Presentatie LEFF U.S.A.

   

Strandpaviljoen Noord (samen met Iggie Dekkers)

   

Atelier Marc Mulders

   

Boshuisje Epse (samen met Iggie Dekkers)

De Groene Woningen/Strijp-R (samen met Iggie Dekkers – opgeleverd)


Fotografie: Thomas Mayer

Presentatiepaviljoen Willem van den Hoed – PHE-Galerie

Interieur tuinhuis Noordwijk

   

      

Het RF-Gebouw/Strijp-R (samen met Iggie Dekkers – eerste woningen zijn opgeleverd)

   

   
Fotografie: Thomas Mayer

Ruimtelijk werk met Jan van der Ploeg

   

Verbouwing huis Knokke (B) en Eindhoven (samen met Iggie Dekkers – verwacht in 2018)

   

Fortwachterswoning Uitgeest (samen met Iggie Dekkers – opgeleverd)


Fotografie: Thomas Mayer

Connecticut (USA) kantoorinterieurproject 

   

 

Kleinste Huisje en nieuwe ateliers, Halvemaanstraat 30 (samen met Iggie Dekkers)

   
Foto: Thomas Mayer

Tramkade ‘s Hertogenbosch (samen met Iggie Dekkers)

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven