4 november 2012 – Officiële Opening Tentoonstelling Roberto Polo’s Choice en Cello Concert Gavriel Lipkind

22-07-2016

Na een week van overweldigende belangstelling, bezoekersaantallen en bijna onder de voet te zijn gelopen door een losgeslagen massa design liefhebbers die op de Dutch Design Week afkwamen, is het weer zaak de aandacht te vestigen op activiteiten waar de massa minder makkelijk voor in beweging komt. 

Roberto Polo’s Choice

Komende zondag 4 november vieren wij om 14:30 uur de officiële opening van de tentoonstelling ‘Roberto Polo’s Choice’.  De expositie werd daags voor de DDW ingericht en heeft al heel wat ‘oohs’ en ‘aahs’ ontlokt van kenners, liefhebbers en van mensen die gewoon van bijzonder mooie objecten houden. De tentoongestelde stukken zijn het topje van een ijsberg van een fenomenale collectie. Deze collectie is vastgelegd en beschreven in het lijvige boekwerk The Eye, waarin de verzamelde werken, inclusief de tentoongestelde werken, in kunsthistorisch perspectief worden geplaatst. In dit geval is er dus geen catalogus bij een tentoonstelling maar een tentoonstelling bij een boek.

Met werken van onder andere Riemerschmid, Borsani, Breuer, Dulong, Hankar, Hoetger, Hoffman, Hoste, Itten, Mackintosh, Mollino, Moser, Pugin, Rietveld, Serrurier-Bovy, Slutzki, Van de Velde, Van der Meeren, Eemans en Kesting.

Naast de expositie hebben we er voor het eerst voor gekozen de Van Abbevitrine in te richten in relatie tot de tentoonstelling zelf. Dit ligt in lijn met hoe we graag met de Van Abbevitrine om willen gaan. De mensen die bij ons tentoonstellen, optreden of cureren worden in de gelegenheid gesteld om een keuze te maken uit de collectie van het Van Abbe (dat geldt uiteraard alleen voor de stukken die hiervoor in aanmerking komen). Dit om context en samenhang te creëren. In zekere zin bijt Roberto als curator het spits af.

Gavriel Lipkind

Het wordt een beetje de dag van de toppers. Naast de topstukken die te zien zijn in de galerie is er om 12:00 uur muziek van top cellist Gavriel Lipkind te beluisteren. Gavriel Lipkind op de opening van Roberto Polo is geen toeval, want de eerste keer dat ik Gavriel hoorde spelen was thuis bij Roberto. Dit optreden heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. En mooie ervaringen winnen aan kracht als je ze kan delen. 

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling. 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven