20 oktober 2012 tot 20 januari 2013 Roberto Polo’s Choice

25-09-2016

In 2011 publiceerde Frances Lincoln Limited, Londen, het boek Roberto Polo: The Eye; het bekroonde kunstboek dat meer dan driehonderd topstukken laat zien uit de collecties die hij heeft gevormd in de loop van de afgelopen veertig jaar. Bij het zien van de werken die tentoongesteld worden zal menigeen zich realiseren dat we een zeer relevante periode uit het oog zijn verloren.

Een van de topstukken is de buitengewone Silex fauteuil van Gustave Serrurier-Bovy, het eerste zelf-assemblage en constructivistische meubelstuk in de kunstgeschiedenis, waarbij alle schroeven en ringen zichtbaar zijn. Oorspronkelijk ontworpen voor de arbeidersklasse maar ook afgewezen door hen omdat zij meubilair wensten als dat van de rijken. Serrurier-Bovy was de eerste ontwerper die brak met historische stijlen en het Modernisme ontdekt in de symbiotische of onafscheidelijke relatie tussen vorm en functie.

Met meesterwerken van: Riemerschmid, Borsani, Breuer, Dulong, Hankar, Hoetger, Hoffman, Hoste, Itten, Mackintosh, Mollino, Moser, Pugin, Rietveld, Serrurier-Bovy, Slutzki, Van de Velde, Van der Meeren, Eemans, Kesting.

Op 4 november vindt om 14:30 uur de officiële opening plaats van Roberto Polo’s Choice. U bent hierbij van harte welkom.

Klik hier voor meer informatie over Roberto Polo.

Voor het actuele aanbod in de Van Abbevitrine, klik hier.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven