25 maart 2013 – Linda Nieuwstad – Klein

27-07-2016

De bloemstukken van Linda Nieuwstad zijn van een groteske maat. Paardenbloemen groeien je boven het hoofd uit en de bloemen van een sprookjesachtig reuzenboeket rijken tot aan het plafond. Soms als onkruid en soms in bloemerige weelde nemen de objecten de ruimte in beslag en geven je een gevoel van hoe het zou zijn als je klein bent.

Hoe prachtig je het ook zou vinden om zo’n reusachtige bloem mee te torsen en in de woonkamer te zetten, de bloemstukken zijn veel te groot voor een doorsnee behuizing. We hebben, zonder het ‘Klein Duimpje effect’ geweld aan te doen, daar een mouw aangepast door buitenproportionele vazen met bloemen te maken. Zo is er ook hier weer, zoals inmiddels welhaast te doen gebruikelijk, nieuw werk door samenwerking met de kunstenaar tot stand gekomen. De vazen zullen hopelijk net op tijd klaar zijn om de opening luister bij te zetten.

De drang om dingen groot te maken is bij Linda ontstaan toen ze jong was, net zoals bij Bert Teunissen de speurtocht naar het daglicht voortkomt uit zijn jeugdherinnering. Op elk van de galerieverdiepingen is dus voor even het werk te zien van twee kunstenaars die maken wat hen hun hele leven al bezighoudt en waarschijnlijk bezig zal houden.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling. 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven