10 juni 2013 – Te veel nieuws in één stukje

30-07-2016

Voor wie wat gemist heeft, en het kan haast niet anders dan dit dat zo is, som ik even alles op. Sinds enige tijd ben ik – volgens het contract met het Eindhovens Dagblad – freelance journalist, althans, zo behandelen ze me. Ik mag daar, tezamen met een aantal andere tot journalist gebombardeerde actievelingen, een bijdrage leveren aan het Cultuurkatern. In mijn volgende column probeer ik uit te leggen waarom ik in vredesnaam ‘ja’ heb gezegd op het verzoek om ambassadeur te worden van de Dutch Design Week, die sublieme driemaster waar op volle zee de kapitein in een sloep achteraan is gehangen.

In de periode tussen de eerste en tweede column voor het ED mocht ik als gastredacteur optreden voor de 12e editie van het NRC Weekend magazine De LUXE waarbij ze door sponsoren een ultieme redactionele vrijheid creëren waar je je als gastredacteur dus ten volle aan te buiten kan gaan. De ruggengraat van het blad was een groot stuk over bomen. Je weet wel, die dingen die alleen maar aan de lange termijn doen, alles behalve luxueus of modieus maar juist daarom een prachtige tegenhanger voor al wat we bedenken en aanrichten.

Een van de stukken in het NRC gaat over het werk van Anthon Beeke die vanaf 30 juni, ter ere van het verschijnen van zijn nieuwe boek ‘Anthon Beeke – It’s a miracle’, een grote overzichtstentoonstelling krijgt bij ons in de galerie. Dat betekent dat de komende week de laatste kans is om naar de tentoonstellingen van Bert Teunissen en Linda Nieuwstad te komen kijken. Naast het werk van Anthon Beeke zal het werk van 11 van zijn oud-leerlingen te zien zijn. Het geheel wordt gecureerd door Lidewij Edelkoort, die het op dit moment maar druk heeft met de Mode Biënnale in Arnhem.

Zelf heb ik ook het nodige te doen want nog deze week ga ik naar Art Basel omdat Ruinart daar de champagne schenkt en ik interviews geef aan de pers vanwege onze eerder beschreven samenwerking. We hebben speciaal hiervoor een afval-afval 40×40 interview set ontworpen. Afval-afval 40×40 is een nieuw project waarbij we met blokjes van 40 x 40 mm van afval van de afvalproducten de meest bewerkelijke objecten maken. Overigens reis ik me voor die reclamecampagne een ongeluk langs al die kunstbeurzen. Gelukkig heeft Ruinart zich verbonden aan kunst in plaats van aan bijvoorbeeld auto’s.

En dan ben ik me in de tussentijd aan het voorbereiden op een voor mij grote gebeurtenis. Ik ben gevraagd om als ‘scherpdenker’ op te treden in een serie waarbij de denker een betoog houdt met bijpassende avontuurlijke muziek. Iedereen die me kent weet dat ik van klassieke muziek houd en het liefst als zanger voor volle zalen in de grote schouwburgen van de wereld had willen staan. Dus dit optreden in het ‘voorprogramma’ van Henk Neven in Het Concertgebouw in Amsterdam en het Muziekgebouw in Eindhoven is als een droom die werkelijkheid wordt, alhoewel in een andere rol dan gedacht. Maar wie kan nu zeggen: ‘ik heb opgetreden in Het Concertgebouw én in het Muziekgebouw’?

Hier vindt u meer informatie over de tentoonstellingen van Bert Teunissen, Linda Nieuwstad en Anthon Beeke.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven