Tentoonstelling Toon Laurense

20-03-2024

24 MAART – 2 JULI

Alweer best een tijd geleden vroeg Toon of ik niet iets wilde doen in zijn tentoonstelling, of liever gezegd, of ik samen wilde tentoonstellen. Ik dacht gelijk, superleuk, maar het kost wel tijd en ik heb een goed idee nodig. Ik liet het van het laatste afhangen. Toon belde een paar keer en elke keer had ik geen idee! Op een gegeven moment vond ik mezelf onfatsoenlijk worden en dacht ik, doe het gewoon; dan maar geen idee!

Precies op dat moment tekende zich een contour af; mijn eigen afval ordenen en in de tentoonstelling leggen alsof je structuur met verf op een doek ordent. Rotzooi genoeg, we hebben nog genoeg jerrycans waar we afgelopen jaar nog een kroonluchter mee maakten, enorme balken die te grof zijn voor onze balken meubels en een paar dagen later zorgde de omgevingsdienst voor een dieptepunt in mijn carrière waardoor ik spaanmeubels bedacht. Monumentaal werk wordt het. Het eerste spaanmeubel moet als ik dit schrijf nog gemaakt worden. En de vrijwilligers van het museum waren er vanmorgen al in plaats van vanmiddag. Het bleken echte vrijwilligers; in plaats van koffie drinken (dat kan je toch niet te veel en te lang doen), hebben ze geholpen de balken met metaalband aan elkaar te zetten, de boel ingeladen en ik denk dat ze nu de objecten met pijn en moeite weer hebben uitgeladen. Donderdag gaan we een spaanobject brengen en nog wat bijwerken. (Agnes, de stagiair die aan het project werkt, vond dat de banden er in de haast niet volgens haar norm op waren getimmerd en wil het nog aanpassen.) Misschien wordt het wel heel mooi! Het werk van Toon is dat zeker en het museum mag er ook wezen!  

De tentoonstelling Mijn Begin van Alles van Toon Laurense in samenwerking met Jeroen van Veen en Piet Hein Eek is vanaf 24 maart tot 2 juni te bewonderen in Kunstcentrum ODA Park te Venray. De opening begint op zondag 24 maart om 15.00 uur.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven