Philip van Tol – Bewust onderbewust – 19 maart t/m 2 juli 2017

08-03-2017

08-03-2017

Toen Philip voor het eerst voorzichtig contact met ons zocht en zijn boek liet zien, waren we gelijk verkocht. Zijn werk maakt je direct deelgenoot van hoe hij kijkt en eigenlijk ook van hoe je zelf kijkt en ervaart. Licht, kleur en schaduw. En als je gewend bent om goed om je heen te kijken, en dat zijn we bijna allemaal, ervaar je wat Philip vastlegt. Of liever gezegd wat hij weet te vangen.

Het werk van Philip is meer dan fotografie, of misschien juist ook wel minder. Juist door van alles weg te laten en de beelden terug te brengen tot puur een ervaring gaat het werk opeens over het kijken en het ervaren en het bewustzijn hierover. Juist doordat de beelden wegblijven van het letterlijke en herkenbare en de composities uitermate overwogen zijn blijken de wat vage beelden zich vlijmscherp in de geest te nestelen.

Uiteindelijk is niet de voorzichtigheid of de zorgvuldigheid van Philips werk waar het om gaat, want die kwaliteiten zijn er genoeg, maar maakt de directheid waarmee zijn beelden aan je eigen verbeelding appelleren het werk juist uiterst expressief.

Klik hier voor meer informatie over de kunstenaar. 

   

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven