Ari Rossner

09-03-2024

9 MAART – EIND MEI 2024

Piet Hein Eek presenteert

Ari Rossner, een bekroonde fotograaf uit Parijs die geniet van het verkennen van de verschillende facetten van de mensheid, waar ze zich ook ontvouwen. Van zijn Parijse studio, waar hij geïdealiseerde modellen belicht, tot de diepten van India, waar hij momenteel werkt aan een boek over de Indiase samenleving. Rossner is een verhalenverteller die op zoek gaat naar authentieke, typische, atypische, expressieve en speelse beelden.

Dans

In 2001 ontdekte Rossner zijn passie voor moderne dans tijdens een voorstelling van choreografe Pina Bausch. Sindsdien heeft hij zich ondergedompeld in de wereld van de dans en legde hij talrijke voorstellingen van Pina Bausch vast, maar ook die van de Israëlische groep Batsheva onder de choreografie van Ohad Naharin. De beelden die voor deze tentoonstelling zijn geselecteerd, bieden een kijkje in de voorstellingen van Pina Bausch in Parijs en de repetities van de groep Batsheva in Tel-Aviv en Parijs in Chaillot, en weerspiegelen de rauwe schoonheid en emotie van dans.

Straatfotografie

Voor Ari Rossner is “de hele wereld een bron van inspiratie”. Hij legt personages en momenten vast en bevriest wat typerend, expressief en grappig is. Zijn openhartige straatfoto’s, willekeurig genomen tijdens zijn reizen, staan in schril contrast met de geïdealiseerde en zorgvuldig geënsceneerde beelden die hij in zijn studio’s maakt. Altijd gewapend met zijn camera, of hij nu op een wereldwijde expeditie is of gewoon door de straten van Parijs slentert, Ari is bereid om alles te fotograferen wat zijn pad kruist en vast te leggen wat zijn blik boeit en opwindt.

De tentoonstelling van Ari Rossner is vanaf 9 maart tot eind mei te zien in onze galerie.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven