8 juli t/m 7 oktober 2012: DOMESTIC MARBLE – Scarlett Hooft Graafland

23-09-2016

De tentoonstelling Domestic Marble van Scarlett Hooft Graafland laat werken zien die zij in de afgelopen acht jaar in Bolivia heeft gemaakt. Sinds 2004 heeft Scarlett geregeld lange reizen gemaakt door de hoogvlaktes van Bolivia, de Altiplano, om daar fotowerken te maken, vaak met de hulp van de Boliviaanse kunstenaar Gastón Ugalde. Bij de tentoonstelling wordt ook een boek uitgebracht, ‘Scarlett Hooft Graafland in Altiplano’, uitgegeven door Wbooks.

Hooft Graafland is opgeleid als beeldhouwer en creëert tijdelijke sculpturen in vaak onherbergzame gebieden. De foto’s die ze van deze installaties maakt zijn niet bedoeld als documentatie van het proces, maar zijn het eindresultaat van elk project. Ze reist naar plekken op de aarde waar een weids uitzicht een enorm gevoel van ruimte en vrijheid oproept. Het klimaat is er meestal extreem en mensen richten hun leven volledig in naar het ritme van de natuur. Samen met de plaatselijke bevolking doet ze kleine, speelse ingrepen in de natuur die altijd omkeerbaar zijn en geen sporen achterlaten. De ingreep of performance wordt bijna gedicteerd door het landschap waarbij de context van die specifieke plek belangrijk is, realiteit en fictie lopen in elkaar over. Elke foto benadrukt uiteindelijk de kwetsbaarheid van de mens tegenover de overweldigende natuur en de duurzame verbintenis tussen die twee.

Voor meer foto’s klik hier

Klik hier voor het nieuwsbericht. 

ZONDAG 7 OKTOBER VERNISSAGE SCARLETT HOOFT GRAAFLAND

14:00 uur lezing door Els Barents (directeur fotomuseum Huis Marseille)
15:00 uur rondleiding door Scarlett Hooft Graafland.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
De entree voor beide is gratis.

Graag zijn wij van tevoren op de hoogte van uw komst. U kunt zich aanmelden via uitnodigingen@pietheineek.nl onder vermelding van uw naam, het aantal personen en lezing en/of rondleiding.
 
De lezing vindt plaats in de evenementenruimte op de eerste verdieping die u kunt bereiken via de ingang van de winkel. De rondleiding zal aansluitend via de showroom naar de galerie gaan. De evenementenruimte en showroom zijn helaas (nog) niet bereikbaar per lift, de beide galerieverdiepingen wel.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven