Peter van der Heijden – Q.E.D. – 3 juli 2016 t/m 2 oktober 2016

03-10-2016

rheinlauf-2010

Peter van der Heijden (1950) maakt collages, mixed media, installaties, projecties en kunstwerken voor de publieke ruimte. Hij staat bekend om zijn experimentele en multidisciplinaire benadering. Het meeste werk vindt zijn oorsprong in een hardnekkige fascinatie voor natuurlijke en natuurkundige processen, geologie en geschiedenis.

Vooral de geologische en evolutionaire krachten die traag beeldhouwen aan de aarde, het landschap en haar bewoners hebben zijn interesse. Deze fascinatie komt sterk naar voren in veel van zijn verzamelingen. Naast verzamelingen van objecten zoals stenen, fossielen, boeken en prenten heeft hij ook een enorme collectie scans aangelegd van zelf gecultiveerde micro-organismen, algen, schimmels en kristallen. 

Onderdelen van beide verzamelingen zijn voor hem het genetisch materiaal in het maakproces. De tentoonstelling bestaat uit een 130-tal werken; recente collages en prenten, objecten en installaties, met daarnaast een selectie sleutelwerken uit het oeuvre van 1974 tot nu.

peaches-en-regalia-i-digital-print-2009

soldes-2013-digital-print-1

amphipodadance-2014-digital-print-1

jumping-jewels-2016-digital-print-3

Bekijk hieronder de film naar aanleiding van de tentoonstelling:

Voor meer informatie: www.petervanderheijden.com 

Voor het actuele aanbod in de Van Abbevitrine, klik hier.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven