23 januari 2011: Nieuwe beelden Guido Geelen

15-09-2016

De eerste solotentoonstelling in dit complex is van Guido Geelen en toont zijn meest recente serie ‘Nieuwe beelden’. In deze tentoonstelling  worden een zestal beelden gepresenteerd; deze werken verbeelden personages, zowel  vrouwen als mannen, die in fragmenten zijn opgebouwd en hun menselijke postuur aannemen door een messing en glas constructie van Piet Hein Eek.

Zorgvuldig gepositioneerd en in enkele gevallen in hun naakte waarheid vertellen zij stuk voor stuk hun onuitgesproken verhaal. De toegepaste vlinders vormen een denkbeeldig scherm rondom ieder persoon en geven de vlinderpopulatie per continent weer. Een van de aspecten aan deze serie werken is dat Guido Geelen het snelle verdwijnen van steeds meer vlindersoorten in de wereld signaleert.

Het wordingsproces van deze serie werken heeft zich in de afgelopen zes jaar ontwikkeld. In eerste instantie zijn de modellen afgegoten en in mallen vastgelegd. Deze mallen zijn gebruikt om de klei te vormen waarna met een grote precisie een ontelbaar aantal gaatjes geprikt zijn. Nadat deze fragmenten gestookt zijn is, met hulp van een vlinder deskundige, per continent een zoektocht gestart naar geregistreerde en niet beschermde vlinders die een zo actueel mogelijk beeld geven van de huidige vlinderpopulatie.

Piet Hein Eek, een ontwerper waar Guido Geelen regelmatig mee samenwerkt, heeft het noodzakelijke constructieve element in de vorm van een messing en glazen vitrine ontworpen, en vormt een integraal onderdeel van de werken.

De tentoonstellingen
‘De Proloog’ en de parallelle solotentoonstelling Guido Geelen ‘Nieuwe beelden’ is te zien van 23 januari tot en met zondag 10 april. M.u.v. 10 april van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Voormalige Philips keramiekfabriek
In deze voormalige Philipsfabriek werden tot in 2001 magneten gemaakt voor diverse Philipsproducten. Het complex van ruim 10.000 m2 omvat ruimtes voor de productie van meubelen van Piet Hein Eek, een showroom, een restaurant, verschillende tentoonstellingsruimten, mogelijkheden voor een collectiedepot, ateliers en multifunctionele ruimten voor concerten, theater voorstellingen, bijeenkomsten etc..

Locatie: Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30, 5651 BP Eindhoven.

Klik hier voor meer informatie en foto’s. 

Download hier publicatie van Guido Geelen door Philip Peters.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven