Marc Mulders – Where the Devil don’t stay – 21 september 2014 t/m 1 februari 2015

03-10-2016

De zomer van 2014 is door Marc Mulders vastgelegd in schilderijen. In de lente zijn de akkers rondom zijn boerderij ingezaaid met wilde bloemen, granen en zonnebloemen. De zomer is geoogst op het linnen. De bloemenweiden zijn opgetekend en geschilderd en de sluiers van dauw in de ochtend en nevel in de avond zijn gefotografeerd. En ‘the Devil was not around’. Het was paradijselijk. (Pas in de avondkrant kwam hij soms weer om de hoek kijken).
 
 
Het zaaien in de lente van het Vlinderbloemzaadmengsel, het Bijenmengsel en het Akkerrandmengsel, heeft een groot scala aan pasteltinten, geuren en gezoem voort gebracht. De schilderijen in deze expositie zijn een echo van deze natuurcompositie.
 
 
Daarnaast worden er glazen schalen met emailleverf getoond, geïnspireerd op de sferen, de atmosfeer en krachtenvelden (zogenaamde ‘aura’s’) van de bloemenweide.
 
Dat Marc Mulders bij Piet Hein Eek exposeert kwam niet geheel als een verrassing. Piet Hein Eek en Marc Mulders werken al enige jaren samen. Zo ontwierp Piet Hein een groot framewerk voor het glas appliqué ‘The Moonlight Garden’ en ontwerpt hij momenteel nieuwe dragers voor gebrandschilderde glazen schalen.
 
 Where The Devil Don’t Stay is een lied van de groep Drive-By Truckers
 
 Opening: 21 september 2014 om 15:00
 
De tentoonstelling van Marc Mulders zal worden geopend door Erik van Ginkel, zakelijk directeur van het Rijksmuseum. Tevens zal het nieuwe boek Secret Garden van Marc Mulders verkrijgbaar zijn in onze winkel.
 
 
Publicaties 
 
Er is een interview met Marc Mulders is verschenen in het winternummer van het blad Kunstbeeld, dat nu in de winkel ligt. Kunstbeeld over het interview: “Renate van der Zee | Marc Mulders viel in de jaren tachtig uit de toon met zijn schilderijen vol religieuze thema’s. Inmiddels wordt hij alom bejubeld. “Ik vond en vind nog steeds dat kunst een decoratieve functie kan hebben in een openbare ruimte.” (bron: www.kunstbeeld.nl)”
 
Kunstuur
 
Marc Mulders reflecteert op de uitzending van Kunstuur op zondag 30 november op het werk van Van Gogh, en vertelt hoe de schilder voor hem als inspiratie dient. Klik hier voor de aflevering van Kunstuur, Marc Mulders’ interview begint op 6 minuut 20. 
 
Bekijk hier “Hollandse Meesters 2013 – Marc Mulders, een uitzending van AVRO Kunstuur.
 
Klik hier voor meer informatie en foto’s. 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven