Strandpaviljoen Noord

Locatie Bergen aan Zee
Type nieuwbouw
Functie horeca
Fase geopend april 2018
Opdrachtgever Strandpaviljoen Noord 
Download project informatie (pdf)
   

 

Beschrijving

In het nieuwe ontwerp voor Strandpaviljoen Noord staat een panoramisch uitzicht over de zee centraal. Het hoofdvolume van het paviljoen is gesitueerd over de volle breedte van de palen en heeft een beperkte diepte. De bar is centraal in de ruimte geplaatst, in de richting van de zee.

In de zomersituatie kan het paviljoen bijna helemaal opgezet worden, waardoor een open geheel ontstaat, met een minimale grens tussen binnen- en buitenruimte. Ondanks dat in de winter de puien gesloten worden, blijft het paviljoen erg licht en transparant, precies waar Noord al jaren om bekend staat.

Het restaurantgedeelte binnen bestaat uit een secundair volume met een licht schuin dak. Het dak loopt op richting de zee, waardoor de ruimte zich opent in deze richting. Dit zorgt, in combinatie met de grote raampartijen, voor een onbelemmerd zicht op het strand en de zee.

De bar en de keuken zijn in het hart van het gebouw gesitueerd en zijn helemaal open. De gasten staan op ieder moment en op iedere plek in contact met de chef-kok en andersom. Deze gastvriendelijke benadering is een nadrukkelijke wens van de opdrachtgever en sluit naadloos aan bij het transparante paviljoen.

De gebruikte materialen voor het nieuwe paviljoen zijn warm, fris en licht. De dichte gedeelten van het gebouw zijn gemaakt van wit plaatmateriaal. De houten planken van de terrassen en vloeren zijn zwart gebeitst en de houten kozijnen zijn wit geverfd.

De enorme transparante vlakken zorgen voor veel licht binnen en de staalconstructie is opvallend aanwezig in het interieur.

Extra informatie

test

test