Inrichting kantoor

Beschrijving

 Kantoor voor een filosoof

Deze ruimte is een van de eerste complete interieuropdrachten waar we zowel de ruimte als de meubelen hebben ontworpen en gerealiseerd.

Een filosofieleraar van wie Piet Hein Eek nog les heeft gehad toen hij 17 was, gaf hem in 1998 opdracht om zijn kantoor in te richten. Hij vroeg Eek om een omgeving te creëren die tegelijkertijd persoonlijk en professioneel was. De leraar doceerde in ‘socratische gesprekken’ en wilde dat zijn cliënten verrast en geïnspireerd zouden zijn, maar zich tegelijkertijd ook nog op hun gemak zouden voelen. De klant vroeg om een klassieke kamer en suite. Eén kamer om in te werken en de andere voor de gesprekken en besprekingen met zijn cliënten.

Eek voelde hier in eerste instantie niets voor, omdat hij vond dat een dergelijke oplossing onderdeel zou moeten zijn van architectuur. Het werd echter snel duidelijk dat de leraar veel ruimte nodig had voor zijn boeken en het idee ontstond om een wand van boekenkasten te maken met daartussen schuifdeuren. Speciaal voor deze ruimte ontwierp Eek van ruw hout en robuuste tafel en stoelen. Op het eerste gezicht zien ze er niet erg comfortabel uit, maar bezoekers zijn verbaasd wanneer ze er in gaan zitten en ontdekken dat de stoelen dat wel zijn.

 

Object: Kantoor
Jaartal: December 1998
Materiaal: sloophout