HOTEL PERS KIT

DE HOTELKAMERS

Alle 13 hotelkamers zijn te vinden op de derde verdieping. De kleuren, stoffen, ontwerpen en de selectie van kunst en antiek verschillen per kamer. Het belangrijkste verschil is dat we in iedere kamer het werk van één kunstenaar tonen met wie we in het verleden hebben samengewerkt in de galerie.

HET LOBBY RESTAURANT

Op de tweede verdieping heten wij u van harte welkom in de lobby, waar de balie zowel dienst doet als receptie, bar en keuken. Dit is de huiskamer van het hotel waar we ons uiterste best doen om u niet alleen een bijzondere ervaring te bieden maar ook, of misschien wel vooral, warmte en geborgenheid te geven. In het Lobby Restaurant kunt u terecht voor ontbijt, lunch, diner, snacks en drinken.

DE WONDERKAMER

De Wonderkamer ontstond jaren geleden vanuit de noodzaak om te bezuinigen. Het organiseren van een tentoonstelling op twee verdiepingen van ieder ruim 500 vierkante meter was enorm kostbaar en leverde nagenoeg niets op. Om de herhaaldelijke kosten van exposities te vermijden maakten we eenmalig een labyrint van wanden, kamers en gangen waarin onze meest bijzondere producten, antiek en vooral ook het werk van de kunstenaars waar we mee werken te zien was. Bij de entree maakten we een state of the art huiskamersetting met zithoek, keuken en eettafel. De bezuiniging bleek een hele goede investering, het was een perfecte omgeving voor het organiseren van diners, vergaderingen en recepties en we bleken meer te verkopen. Om plaats te maken voor de hotelkamers verhuisden we de Wonderkamer naar de verdieping eronder. We maakten openslaande deuren naar het dak van de winkel waar we een dakterras op maakten. Het huiskamergedeelte werd omgetoverd tot lobby, receptie, vergaderruimte en restaurant. Hiernaast maakten we de Nachtwacht, en een studio (kamer 14). Het werk dat in de Wonderkamer te zien is veranderd continu, maar de ruimte zelf heeft waarschijnlijk haar definitieve vorm en functie gekregen. Het geeft aanleiding voor permanente verwondering.

DE NACHTWACHT

Onze Nachtwacht is gemaakt door de jonge kunstenaar Teun Zwets, van afvalplaatmateriaal uit onze werkplaats en geverfd met restantverf uit de spuiterij. Deze kamer is zowel functioneel als een op zichzelf staand kunstwerk. Overdag is de ruimte toegankelijk voor alle gasten en bezoekers en onderdeel van onze Wonderkamer. ‘s Nachts verblijft hier onze nachtwacht en houdt er de wacht over onze hotelgasten.

STUDIO IN AANBOUW

Achter de grote schuimmuur in de Vergaderruimte werken we momenteel aan wat het kleine studio-appartement wordt. Dit appartement kan worden verhuurd door iedereen die geïnteresseerd is om te ervaren hoe het is om te wonen te midden van design en kunst. Het appartement is volledig gemeubileerd.

DE VERGADERRUIMTE

Achter het Lobby Restaurant is de Vergaderruimte die ook gebruikt kan worden voor ontbijt- en lunchbijeenkomsten en voor privédiners. WhiteNoiseDada presenteert er een installatie met schilderijen die zijn gemaakt van afgedankte kantoorplanten en oude plastic zakken. De marshmallow-achtige betonnen muur is gemaakt van het schuim van oude matrassen.

DAKBAR

In de machinekamer stond vroeger een liftmotor, zo groot als een Fiat 500. Toen we (helaas) de oude lift moesten vervangen voor een nieuwe bleef er genoeg ruimte over voor een bar. Het is een gekke en warme plek geworden om met een hapje en drankje te genieten van het panoramische uitzicht over de stad en de groene omgeving. Onze chef-kok en buurman Siva maakt er een geweldige mix van Indiase en Europese gerechten; niet te groot, maar genoeg voor een kleine maaltijd. Hij serveert ook cocktails, biertjes en wijnen van Neleman.

Voor persvragen, neem contact op met press@pietheineek.nl

This post is also available in: EN

Laden...
Terug naar boven