Vriendschap. Twee werken zonder naam

22-07-2017

22-07-2017

Vriendschap is waar ik aan denk als ik aan Marc Mulders denk. Marc woont en werkt zo ongeveer bij ons de straat uit, midden in de natuur, tussen bossen en bloemenvelden. Hij is vaak bij ons te vinden en we praten, eten en werken met elkaar. Als het me te veel zou worden, wat gelukkig nooit zo is, zou één gesprek met Marc direct voor hernieuwde levenslust zorgen. Hij is misschien wel onze grootste ambassadeur en mijn mental coach. Die ik dus niet nodig heb maar misschien is dit wel juist omdat hij er is. Wat er is kun je niet missen.

Sterker nog, we hebben de laatste maand intenser samengewerkt dan ooit. We hebben samen gewerkt aan de tentoonstelling die morgen open gaat. En we hebben hierin twee monumentale werken gemaakt. Een bouwwerkje dat begon als kapel voor één persoon, maar te religieus van inslag was, juist omdat het bedoeld is voor iedereen.  Vervolgens werd het vereenvoudigd tot een gang met aan de weersuiteinden glas-in-lood. Hier schijnt overdag het licht naar binnen maar ’s avonds gaat het als een lantaarn werken, omdat het licht naar buiten treedt door een lamp die we in het midden hebben opgehangen.

Ook hebben we een loodzwaar glas-appliqué-in-ronde-buizen-kamerscherm gemaakt waar we al voortbordurend op eerdere samenwerkingen dichter bij onszelf en bij elkaar zijn gekomen. Dat kan dus, dichter bij jezelf en bij elkaar komen tegelijkertijd.

<< terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven