Als god in Frankrijk

09-07-2021

09-07-2021

Elk jaar ga ik in het voorjaar naar onze vakantiehuizen in Mavaleix. Altijd met vrienden en meestal met Peer en of Edwin en altijd heb ik een lijst met werkzaamheden. Deze lijst wisselt van jaar tot jaar en als we aankomen blijken er altijd weer een paar klussen bijgekomen. Soms zijn deze klussen zo groot dat we er praktisch al onze tijd aan moeten besteden. De natuur laat zich maar moeizaam temmen!

Dit keer bleken er twee bomen  gevaarlijk schuin boven het pad te hangen. Gelukkig had Peer zijn liefde voor de oude Kubota (hij heeft er sinds zijn kennismaking met de kleine tractor in Mavaleix ook een bij hem thuis) omgezet in het maken van een kliefapparaat voor in Mavaleix, en Peer is ook nog eens een ervaren ‘bomenomzager’. Hij bedacht hoe hij de bomen om ging leggen zonder dat deze verkeerd vielen. Ik ging het kanaal leegscheppen. Elk jaar loopt het vol met blubber en bladeren en elk voorjaar schep ik dat, een handje geholpen door het stromende water, weg. Ik doe dus één keer per jaar serieus aan fitness, waarvan ik overigens denk dat de meeste mensen die fitness doen na een half uurtje wel afhaken. Tot mijn knieën in blubber en uiteindelijk alleen maar zand, tussen de muren waar steeds meer varens en vetplantjes groeien, was ik dagen aan het werk en aan het spelen om te zorgen dat er de hele zomer gezwommen kan worden.

Peer zaagde de bomen om en het kliefapparaat werkte fantastisch, alhoewel iets minder voor de grootste boom waar het hout warrig en draderig van was. Maar gelukkig kwamen Stefanie, Lex en Nick. Lex en Nick bleken heel goed in fitness en kliefden het hout waar de kliefmachine meer moeite mee had met de hand. Er kon inmiddels gezwommen worden en ik was druk met allerlei andere klussen.

Wat we genoodzaakt zijn om te doen is door de ontembare natuur onvoorspelbaar maar ons ritme is altijd gelijk; slapen ontbijten, werken, eten en drinken als god in Frankrijk en weer slapen. Dit jaar bood het bos weer een meevaller we struikelden bijna over de girolles (cantharellen), genoeg om een hele maaltijd mee te maken.

Klik hier voor meer informatie over de vakantiehuizen en de beschikbaarheid. 

<<terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven