HOTEL BLOG 14 en DDW

15-10-2021

16-10-2021

Dertien kamers en veertien blogs. Natuurlijk heeft het aantal blogs niets met het aantal hotelkamers te maken maar omdat mensen nu eenmaal graag verbanden proberen te ontdekken en ik dus ook, dacht ik: jammer het hadden dertien blogs moeten zijn. Gelukkig is er ook een veertiende kamer in de Wonderkamer in de maak. Dus loopt deze laatste Hotel blog 14 toch synchroon met het aantal kamers.

Kamer 0  (de veertiende kamer) in de Wonderkamer was voor ons het sluitstuk, het werk aan de hotelgang, de kamers, de lobby en de DAKBAR had voorrang. Gisteravond ontvingen we onze eigen gasten die van over de hele wereld zijn gekomen. Het hotel zat voor de eerste keer helemaal vol en voor het eerst hebben we in de vergaderruimte gegeten (dat kan dus ook in deze ruimte ). In de wijnkast lagen nog wijnen van een paar jaar geleden die er alleen maar lekkerder op zijn geworden. Van die wijn heb ik nu wel een beetje last, maar het was een feest om samen met deze vrienden het hotel officieel in gebruik te nemen.

Zoals eerder geschreven zijn we een jaar later dan gepland maar is de timing voor de opening van het hotel nagenoeg perfect. Daags voor de Dutch Design Week zijn we klaar en kunnen we de dealers en gasten van over de hele wereld ontvangen om de explosie van creativiteit te komen bekijken. De DDW is dit jaar mooier dan ooit want in plaats van het resultaat van één jaar creativiteit zijn de ontwikkelingen van twee jaar hard werken te zien.

Zoals altijd  bruist Eindhoven van de vormgeving met als grote aanjager de presentaties van de examenstudenten van de Design Academy. De DDW is geen beurs die wordt georganiseerd door bedrijven maar is ontstaan uit presentaties van de studenten en creatievelingen uit de stad. Inmiddels komen er exposanten van over de hele wereld naar Eindhoven en wordt het steeds groter en internationaler. Maar de DDW draait nog steeds hoofdzakelijk om ideeën van jonge creatieve mensen! Eigenlijk is het de enige echte designbeurs ter wereld, alhoewel ze het concept van rond academiepresentaties iets organiseren wel overal aan het kopiëren zijn.

In de ruimte waar we gisterenavond hebben gegeten zit een wand met een grote taatsdeur. Deze wand is door White Noise Dada (Klaas Kuiken en Charley Reijnders) van kleurrijk schuimbeton voorzien. Het is onderdeel van hun presentatie en is speciaal voor de DDW gemaakt. Achter de deur die nu wel heel erg goed verstopt is zit ‘Kamer 14’,  de studio. De komende dagen gaat deze ‘studio under construction’ ook open. We zijn zoals altijd nog aan het werk, hebben meer om te laten zien dan ooit. Dat er een wonder is gebeurd dankzij al onze mensen die zo hard hebben gewerkt weet je alleen als je er daadwerkelijk bij bent geweest. Verder is het voor u gewoon genieten!

Dutch Design Week 2021 – 16 t/m 24 oktober

Our shop, showroom and Designer Exhibitions are OPEN: 10:00 – 20:00

<<terug naar blogberichten

 

 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven