HOTEL BLOG 11. De Nachtwacht

12-05-2021

14-05-2021

Aanvankelijk dacht ik nog dat het hotel zonder nachtbezetting zou kunnen maar dat klopte toch niet met de wijze waarop we onze gasten willen ontvangen. Dus moest er in de wonderkamer dichtbij de receptie een kamertje komen voor degene die ’s nachts de wacht houdt: ‘de nachtwacht’.

Toen ik samen met Stefanie maanden geleden de eindexamenpresentatie zag van enkele studenten van de Design Academy in De Kazerne bezocht vonden we het werk van Teun Zwets gelijk mooi. Na een atelierbezoek, waar ik ontdekte dat hij net als ik van afval objecten maakt, bedachten we dat hij De Nachtwacht van het afval uit onze werkplaats kon maken. Je zou kunnen denken: dan lijkt Teun dus op Piet maar dat is niet het geval.

Teun maakt van rommel iets en ik denk en hoe ik van materiaal iets kan maken. Teun, tackt, zaagt, spijkert, schroeft, haalt weer uit elkaar, schuurt mengt en verft en creëert, dit alles in een beperkte tijdspanne. Zijn examenpresentatie bij hem thuis noemde hij ‘Teun World’ en wij krijgen nu een beetje van zijn wereld bij ons. De Nachtwacht is permanent te bezichtigen en onderdeel van de wonderkamer en Teun gaat van ons afval enkele objecten maken die ook bij ons tentoongesteld zullen worden.

Foto’s: Thomas Mayer (grijze kamer); Nick Bookelaar (portret Teun en spuiten kamer)

<<terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven