HOTEL BLOG 4. Crisisproof

22-12-2020

22-12-2020

Het dakterras met het kunstwerk van Daniel Ruanova

Ik weet nog dat ik een jaar of twee nadat we ons nieuwe pand hadden betrokken heel optimistisch dacht dat alle crises wel aan ons voorbij zouden gaan. Zelfs de krediet crises had immers geen vat op ons gehad. Ik had niet in de gaten dat dit berustte op toeval. We hadden gewoon net vóór de crisis geïnvesteerd in een nieuw pand en deze investering leverde een plus op die groter was dan de min. Dat we het daarna, ondanks mijn optimisme, nooit makkelijk zouden krijgen, past helemaal niet bij dat optimisme.

Het besluit om met een friettent te beginnen was toen we het, zoals altijd, moeilijk hadden maar er verder nog niets aan de hand was een besluit waar Martien, de chef kok, en Sanne en Maaike, de zussen die het restaurant een gezicht en kwaliteit geven allen achter stonden. Het begin was modaal net goed genoeg om de investering te terug te verdienen. Maar ‘FRIET Piet Hein Eek’: werd opeens een fantastisch concept en besluit toen corona uitbrak want afhalen mag namelijk wel! Ik kreeg dus achteraf door toeval gelijk. Een opportunist zou zeggen: ‘zie je wel dat het een goed besluit was’, maar een realist weet dat het gewoon mazzel is. Maar er is één kanttekening: als je niets doet dan kun je ook niets goeds doen!

En nu zijn we dus bezig met een hotel. Alweer jaren geleden bedacht ik dat een hotel een perfecte toevoeging zou zijn aan het concept van een totale beleving. Ik vroeg in 2017 bij de bank een financiering aan en dat was ons beste jaar in de afgelopen tien jaar dus kregen we een lening. Het contract met de Triodosbank is heel goed en zo nu en dan vragen ze aan me hoe ik dit allemaal doe met al die activiteiten. Ik geef altijd het eenvoudige antwoord dat ik het ook niet weet maar de mensen om me heen toch best een hoop goed doen en hun verantwoordelijkheid nemen. De jaren erna waren een stuk minder rooskleurig en zouden onvoldoende basis en vertrouwen hebben geboden om een lening te verstrekken. Maar man een man en woord een woord dus kreeg ik de lening en zijn we nu een hotel aan het maken.

Op zich waren er tal van goede redenen om een hotel in het pand te maken. Maar tijdens coronatijd een hotel openen lijkt niet het beste moment. Ik bedacht dat als je een hotel hebt waar mensen op afkomen voor een beleving en ze kunnen verder nergens naartoe een hotel misschien juist tijdens corona wel eens heel succesvol zou kunnen zijn.

Toen Stefanie, mijn vriendin, zei dat ze een weekendje weg wilde naar een hotel waar we ook lekker konden eten opperde ik vrijwel direct Villa Augustus. Daar ga je naartoe voor een beleving en verder is Dordrecht ook hartstikke leuk, een beetje zoals bij ons dus. We konden maar net een kamer boeken want het hotel was volgeboekt, allemaal mensen die in barre tijden toch iets leuks willen doen.

Maar dat was een paar weken geleden. Met de recente maatregelen is het dus ook niet meer toegestaan de gasten van het hotel te laten dineren! En de winkel en showroom zijn ook gesloten dus zo leuk is het sowieso niet. Wat ben ik blij dat we niet alles op alles hebben gezet het hotel zo snel mogelijk af te krijgen. Wie weet zijn we straks veel later dan gedacht precies op tijd klaar!

We zijn dus in barre tijden een heerlijke ervaring aan het creëren. Om nu toch al een beetje voorpret en genot te bieden en onze voorpret te delen hebben we bedacht om een hotel voucher (wat een uniek bedrukt sloophouten tegeltje is) aan te bieden – altijd leuk maar ook ideaal voor onder de kerstboom!

<<terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven