Ondernemerszin – Storioni Festival

16-09-2016

23-01-2015

Zaterdag was ik op de gala-avond van het Storioni Festival. En het was net als de voorgaande jaren betoverend. Wat mij enorm intrigeert is hoe het mogelijk is dat een trio (het Storioni Trio) op de een of andere manier de energie, de kwaliteit en het idee heeft om veel meer te doen dan alleen maar muziek maken. Als je ze ziet spelen tussen al de andere sterren en het plezier dat er van iedereen afspat in ogenschouw neemt, lijkt het vanzelfsprekend. Maar dat is toch echt pas als het gelukt is, als het initiatief genomen is en de weg is afgelegd. Wanneer er gebeld, geregeld, bedacht, mislukt en wakker gelegen is, en Wouter Vossen, woordvoerder van het trio, zelfs een longontsteking heeft overmand.

Ik zou het willen omschrijven als ondernemerszin, zonder dat het om geld gaat, maar met het besef dat je het wel nodig hebt. De leukste ondernemerszin die er bestaat: de wens om te creëren gekoppeld aan begrip voor de wereld en de wens deze te verrijken en te veranderen. 

Met Wouter en Bart bedachten we ooit, in een wild gesprek, dat een after party wel een leuk idee zou zijn. Iets te hoog gegrepen maar wellicht wel iets voor de toekomst bedachten we later. Maar de wens om iets buiten de klassiek gebaande wegen te doen bleef branden. Er kwam een “Vrijdagochtend op de koffie bij Storioni met gasten” uit de hoge hoed. In plaats van een after party waar iedereen afgemat is, doen we het juist ’s morgens en is iedereen op-en-top fit en volledig beschikbaar om in gesprek te treden met de gasten. 

Vrijdag 30 januari 2015 – KOFFIECONCERT – Storioni Festival – Koffie met de Storioni’s, Olivier Triendl (en Arno Piter)

Tijdens het Storioni Festival lopen de grootste kamermusici ter wereld gewoon in Eindhoven rond. Zij hebben een grote passie: kamermuziek maken. Het Storioni Trio ontvangt deze musici op de koffie tijdens de koffieconcerten op maandag 26 en woensdag 28 om 10.30 uur in de Stadsfoyer van Muziekgebouw Eindhoven en op vrijdag 30 januari om 10.30 uur bij ons.

De koffieconcerten kosten € 7,50 inclusief koffie.
 
Aanvang: 10:30 
 

Foto: Merlijn Doomernik

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven