Thomas Mayer, James Cauty, Mauviel, RAG en Jochen Otten

15-08-2016

15-01-2014

De verbindende factor van dit nieuws is Thomas Mayer. Onlangs heeft hij bij ons de expositie van James Cauty en het RAG gebouw vastgelegd. De foto’s zelf zijn bijna kunstwerken. Binnenkort moet ik naar Amsterdam afreizen om een praatje te houden ter gelegenheid van de opening van zijn tentoonstelling in de galerie Ornis A. Toen ik het werk zag wat daar komt te hangen overviel me een lichte teleurstelling, omdat ik zijn expositie liever bij ons had gehad. Maar veel dominanter was het gevoel dat het allemaal precies klopt en logisch is. Thomas fotografeerde in de jaren 70 al zonder te stileren. Hij laat de situatie zoals hij deze aantreft. Ik denk dat we na een lange periode, parallel aan de voorspoed, crisis en bezinning waarin mensen zich als figuranten in een vormgegeven omgeving moesten schikken, beland zijn in een periode waarin we minder gehecht zijn aan een perfect plaatje en we meer op zoek naar een persoonlijkere invulling. Ik heb altijd getracht, met wisselend succes natuurlijk, objecten en ruimtes te creëren waar mensen zich vooral goed bij voelen en niet perse dat het op een foto er zo geweldig uit ziet. En dat is exact wat of hoe Thomas, zoals uit deze expositie met vroeg werk blijkt, altijd al heeft gefotografeerd. Hij schuift, manipuleert en verandert niet maar kijkt en kiest het perspectief waarin de kern wordt gevat. De expositie heet “Wohnportraits/Home portraits” en bestaat veelal uit zijn foto’s van interieurs. Toch zijn het portretten. Zoals hij mijn werk portretteert.

Cauty/Mauviel 


Foto: Thomas Mayer

Om tegemoet te komen aan de behoefte om meer mogelijkheid te hebben de galerie, showroom en winkel te bezoeken zijn we sinds kort ook open op donderdagavond, vrijdagavond en zondag. Naast de expositie van James Cauty, die bij praktisch iedereen tot aanstekelijk enthousiasme leidt, zijn de showroom en winkel continu onderhevig aan bijna maniakale veranderingen. De meest recente toevoeging is die van de pannen en producten van Mauviel. Nu zou ik zelf denken, wie gaat er nu zoveel aandacht schenken aan een stel pannen? Maar dat is dan wellicht nog een reden om eens te komen kijken, de pannen op een rij vormen bijna een expositie. 

RAG 


Foto: Thomas Mayer 

Voor ons is misschien wel het meest gewaagde project van dit moment: de herontwikkeling van het RAG gebouw bij ons op het terrein. Wie gaat er nu bouwen als er geen baksteen verkocht wordt? Maar juist als niemand iets doet en jij wel maak je kans. Los daarvan voelde het alsof het gebouw door ons herontwikkeld moest worden. Na de ene stap volgt de volgende. In dit natuurlijke proces waarin we vooral bedacht en gedaan hebben wat vanzelfsprekend was, lijkt het erop dat we binnenkort zoveel kopers hebben dat we gaan bouwen! 

Jochen Otten


Foto: Wereldwijze Fotografie

Het nieuws wat buiten de boot dreigt te vallen is dat Jochen Otten donderdag 6 februari bij ons in het kader van de cabaretreeks optreedt. 

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven