Salone del Mobile 2022: weer de beste presentatie tot op heden!

03-06-2022

Oude wijn in nieuwe kruiken

Het past eigenlijk heel goed bij wat ik zo vaak vertel; altijd maar nieuw en daarmee het oude oud maken in plaats van te verbeteren, is doodzonde. Toch is het geen bewuste keuze dat we dit jaar oude wijn in nieuwe kruiken presenteren. We wisten gewoon niet wat we gingen laten zien, ondanks dat we het afgelopen jaar heel veel hebben gemaakt. Voornamelijk voor het hotel, maar deze ontwerpen lijken minder geschikt om te tonen op Salone del Mobile. 

We gaan 4 x 4 oude stalen ramen kasten laten zien, het nieuwe eraan is dat ze wit zijn. Wat we al wisten is dat deze kasten heel eenvoudig lijken maar voor wie goed kijkt, enorm bewerkelijk zijn. We hebben ons er dus bepaald niet makkelijk van afgemaakt. 

Nóg zo’n oud ontwerp is de oudelampenkapjesbollamp. In plaats van stalen, gebogen ringen zijn ze nu samengesteld van gelaserde messing ringen en hebben we een tikje foute kapjes op de kop getikt. Het enige wat we meenemen van de hotel collectie is het alfabet. Tien jaar geleden maakten we het in chocola, maar verkopen deed het niet. Nu heeft het alfabet haar bestemming gevonden: we maken het van messing en gebruiken het voor de belettering van het hotel. En het is te koop! 

Een nieuw ontwerp maar voortbordurend op wat we eerder maakten is een kroonluchter van messing staf en kleine keramieken lampjes. Ook nemen we een prachtige 40×40 tafel mee, die we dit jaar nog een keer hebben gemaakt en waarvan we hopen dat hij nu wel door het trappengat past. Voor LEFF heb ik een tijd geleden een horloge met datum bedacht, een soort klassieker waar we beter mee hadden kunnen beginnen, maar het leven zou maar saai zijn als je begint met een eindresultaat! 

Echt nieuw zijn de wijnrekken, het 100% aluminium bijzettafeltje en een lage aluminium fauteuil en bank voor buiten. Ook nieuw voor buiten is de super de luxe aluminium ping-pong tafel (nieuw voor Salone del Mobile, maar hadden we wel al). En zoals elk jaar wordt dit onze beste show tot op heden!

Bezoek ons tijdens Salone del Mobile van 7 – 12 juni 2022 bij Rossana Orlandi | Adres: Via Matteo Bandello, 14, 20123 Milaan

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven