SAAI

06-08-2021

06-08-2021

Met de blog- en nieuwsberichten over het hotel, wat echt wel een spannende aangelegenheid is, hebben we de groeiende saaiheid met betrekking tot corona gelukkig naar de achtergrond kunnen dringen. Er zijn maar weinig onderwerpen (en bezigheden) die bij herhaling niet saai worden. Steeds nieuwe ideeën hebben en dingen maken blijft wat mij betreft tot op heden voortdurend uitzonderlijk leuk en bevredigend. Het hotel valt qua onderwerp eigenlijk ook best mee want daar maken we ook steeds van alles. Maar gelukkig doen we veel meer dan dat, we krijgen voortdurend opdrachten en ik krijg met een zelfde tempo vragen om schetsjes en details te maken en om concepten en oplossingen te bedenken. Alles altijd tussen de bedrijven door, wat steeds makkelijker gaat omdat ik mijn hele leven al niets anders doe. Oefening baart kunst! Hetzelfde geldt natuurlijk voor de mensen die zorgen dat de ideeën ook uitgevoerd worden. Harm tekent alles en de mannen en vrouwen in de werkplaats maken het. We oefenen allemaal elke dag en worden met elkaar steeds beter!

Op dit moment zijn we bezig om een window display te maken voor Isabella Glutenfreie Pâtisserie. Het is een soort klassiek winkeletalage ontwerp maar dan als bouwdoos met messing dienbladen als etages en koppelpilaartjes met kapitelen. De etagère is te bouwen naar eigen inzicht en behoefte; etalage architectuur!

We zijn ook een spiegel aan het maken voor een klant in Japan van hout dat we niet meer hebben. De eerste spiegel werd gemaakt van balken die rondom een mooie huid hadden. Maar dat was een ‘één keer in mijn leven’-aankoop. Met die balkjes hoefden we alleen de deksels listig te zagen. Nu worden ze van het verrotte watertorenhout uit New York volledig listig gezaagd en samengesteld. Deze spiegels zijn door de oude huid van het hout misschien wel mooier dan de voorgangers!

Voor het Goudsesingelgebouw in Rotterdam tekende ik het kantoor met onder meer een grote ronde vergadertafel die als binnenstebuiten vierkant gezet kan worden (chaotisch kan ook). Toen ik belde met de vraag of het bescheiden of juist luxe moest worden was het antwoord stellig: ‘luxe’. Dus werd de tafel met messing afgewerkt!

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Marcis die bij onze grafische vormgeving, fotografie en veel meer doet is afgelopen week op vakantie gegaan en om de berichtgeving niet stil te laten heeft hij vlak voordat hij op vakantie ging in één dag wat projecten vastgelegd zodat we halverwege zijn vakantie toch nog een bericht konden sturen!

Kortom: bij ons is het eigenlijk nooit saai want we zijn elke dag bijzondere objecten aan het maken!

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven