Pop up productie bij Merci in Parijs uitgesteld

03-02-2022

03-01-2022

Het goede nieuws is dat we dit jaar echt veel verkocht hebben en dat voor het eerst sinds jaren de productiviteit omhoog in plaats van naar beneden is gegaan. Ik begon bijna te twijfelen aan Darwin en dacht dat de mensheid zichzelf in overdaad om zeep aan het helpen was. Bij ons in de fabriek gaat het dus beter. Inmiddels denk ik dat het vooral aan mezelf lag dat het minder ging.

Het bedrijf bestaat bijna dertig jaar, soms denk ik eraan dat we in de “Champions League meubelmaken” spelen. We maken de meest bijzondere meubels met de aandacht en tijd waarvan ik dacht dat het niet meer zou kunnen. De tijden herhalen zich; waar vroeger meubelmakers in opdracht van koningen, keizers en extreem rijken de meest mooie objecten vervaardigden, ontwerp ik en maken wij voor de nieuwe koningen en keizers. Ik wilde dat helemaal niet, lang geleden koos ik er nadrukkelijk voor om een betaalbare collectie te maken en me niet te richten op unieke en extreem dure objecten.

Waste waste Organic Table
Twinset Tree Trunk Cabinet
Old Oak Cabinet

Job (van studio Job) maakte een jaar of wat geleden de opmerking dat ik wat betreft luxe artikelen mooi de plank had misgeslagen. Gelukkig kan ik inmiddels zeggen dat mijn streven niet helemaal is mislukt want naast dat we bijzonder arbeidsintensieve producten verkopen, maken we ook betaalbare producten. De Crisis Collectie is daar misschien nog wel het beste voorbeeld van maar nu hebben we voor Merci (de concept store in Parijs) een “pop up productie store” bedacht. Job kreeg overigens bijna een hartverzakking toen hij las dat we met Troostwijk een veiling organiseren. We zijn goede vrienden en hij had het gevoel dat ik weer eens mijn eigen gat aan het graven was. Of dit het geval is zal later blijken, voor nu is het een leuk experiment! 


 

Glenn (een van onze meester-timmermannen) heeft de “pop up productie store” prototypes gemaakt. Hij heeft uitgedokterd hoe je met relatief eenvoudig gereedschap van sloophouten planken die allemaal even dik en breed zijn, een serie eenvoudige en betaalbare meubels kan maken. In de winkel in Parijs! De klanten kunnen zelf ter plekke het model en de kleuren uitkiezen. De presentatie zou tijdens Maison Objet plaatsvinden maar deze beurs is uitgesteld. Hierdoor is de stoom van de ketel en kunnen we het idee op ons gemak uitwerken en rustig voorbereiden. Binnenkort openen we dus onze eerste “pop up productie” winkel in Parijs.   


This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven