Nog 1 week – we zijn er bijna

16-10-2023

Deze DDW laten we toch meer nieuwe producten zien dan ik had gedacht!
Dankzij fenomenaal teamwork is het toch weer bijna te veel om op te noemen. En een groot deel van de objecten zullen, zoals altijd, pas daags voor de DDW klaar zijn. Nu al (of eigenlijk pas) beginnen de contouren van de eerste laatkomers zichtbaar te worden! De eerste van een serie van 3 Staande Gezaagd Glas Objecten is bijna af. spectaculair luxueus worden ze! De messing ringen met openingen voor het glas en lipjes om aan elkaar te verbinden, zijn als sieraden die met elkaar een sculptuur vormen. Afgelopen week had ik de onderdelen in mijn hand en zag ik de basis staan; een onwaarschijnlijke puzzel die ik zo ongeveer geschetst heb. Harm heeft de schets ontcijferd en minutieus aan elkaar getekend en Vincent, onze lampenman, zet vervolgens de lampen in elkaar alsof het geen hogere wiskunde is!

In de houtwerkplaats zijn ze een 40×40 garderobekast en kapstok aan het maken. Er zit een stalen frame in en vrijwel elk sloophouten tegeltje heeft een bewerking nodig om tegen de volgende te passen. De essentie van het 40×40 project, engelengeduld en er zoveel mogelijk aandacht aan besteden, wordt steeds verder op de spits gedreven. De meubels zijn heel speels en kleurrijk, alsof al die schijnbaar onnodige en inefficiënte tijd tot vrolijkheid stemt, wat misschien ook wel zo is!

Met drie man wordt er aan de berg raam- en ladeblokken gewerkt. We gaan een bouwwerk of berg raamkasten presenteren, waardoor de kasten onderdeel
worden van het gebouw en het geheel meer een installatie is dan een meubel.

We hebben 2 superleuke stagiairs uit het noorden. Ze hebben een drietal opdrachten gekregen, zodat ze niet vastlopen. Dat is allerminst aan de hand, want alles wordt voortvarend opgepakt en de op de Eenmallamp geïnspireerde Stapelbare Keramieken Tweezijdige Kandelaar zal te zien en te koop zijn op de DDW. De mannen hebben zich niet alleen razendsnel verdiept en bekwaamd in gips, klei, mallen en lossendheid, maar hebben gelijk hun vaardigheid met 3d printen toegevoegd. Dus voor ons was het ook inspirerend en leerzaam!

We maken ook nog ouwe koek. De stoelenhoek barst uit zijn voegen omdat ze 150 Eikenhouten Stoelen in Sloophout moeten afhebben voor het Langste Tafel Diner dat we op vrijdag 27 oktober in de wekplaats organiseren. De inspanning die we daarvoor plegen, is eigenlijk waanzin. Naast de stoelen maken we 220 Kleine Keramieken Lampjes die ook nog opgehangen moeten worden. Er wordt nog veel meer speciaal voor die ene avond gemaakt. Een avond waar fantastisch eten gecombineerd wordt met geweldige muziek en natuurlijk onze producten, in de werkplaats waar voor de gelegenheid de machines aan de kant worden geschoven om plaats te maken voor de langste tafel waar meer dan 200 personen kunnen aanschuiven! 

Om onze eigen straat te betreden, passeert u vanaf nu aan weerszijden een nieuwe poort van oude buizen. Voor liefhebbers zijn ze, ook al zijn het niet direct objecten om te kopen en mee naar huis te nemen, de moeite waard eens goed te bekijken! Het zijn dezelfde buizen als die we 13 jaar geleden uit het pand hebben gesloopt toen we aan het bouwen waren en waar we toen de Buizenbar van gemaakt hebben. De hekken wegen denk ik wel een paar ton, maar gaan uiterst soepeltjes open en dicht. Scharnieren en hek zijn één!

Gelukkig is de Stalhoutkast die we al in april in Milaan lieten zien, terug. Het is een kast waar Joost, onze meester timmerman, heel lang naar heeft gekeken om vervolgens de lastigste onderdelen maar te maken zodat de details duidelijk werden. Eigenlijk is ‘ie niet zo ingewikkeld, maar de oplossingen zijn erg driedimensionaal, waardoor het eigenlijk een beetje buiten je voorstellingsvermogen raakt en als het er dan is, lijkt het zo logisch dat het niet eens opvalt!

En dan zou ik nog bijna vergeten dat we dit jaar nog niet eens zo lang geleden de Keramieken 40×40 Tegelkeuken af hebben. Daar hebben we bijna een jaar langer aan gewerkt dan gedacht. Het plan was de keuken vorig jaar tijdens de DDW als work in progress-project af te maken, maar dat heeft dus bijna een jaar langer geduurd! De planning was dus hopeloos, maar dat work in progress is dus erg geslaagd! De keuken is af en spectaculair!

Daar naast zijn er nog talloze andere nieuwe objecten en veranderingen aan het gebouw te zien en bieden we weer ruimte aan een groot aantal exposanten! Te veel om op te noemen!

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven