Koken zoals wij timmeren

11-05-2022

Ik heb altijd gedacht dat het voor een chef heel erg leuk en fijn moet zijn om bij ons te werken. Niet vanwege onze gastronomische reputatie, alhoewel onze voormalige chef Martien de afgelopen jaren heerlijk heeft gekookt, maar omdat wat mij betreft de parallel tussen meubels produceren en koken heel groot is. Respect voor en kennis van materiaal, techniek en arbeid zijn cruciaal om op een leuke manier het hoofd boven water te houden.

Mijn ontwerpen zijn aangepast aan onze mogelijkheden en we produceren in onze eigen fabriek objecten die de hele wereld over gestuurd worden. Gelukkig maken we ook nog steeds heel veel werk voor klanten uit de buurt. Ik zeg wel eens dat we met onze eigen spelregels en op onze eigen manier meedoen aan de Champions League Meubelmaken, en dat is ook wel een beetje zo.

In een keuken gelden dezelfde mogelijkheden en beperkingen; ingrediënten zijn de basis, arbeid is eigenlijk te duur en je hebt kennis nodig van technieken en apparaten. Een andere benadering kan in de keuken net als bij ons in de werkplaats tot een heel eigen competitie leiden. Meer dan 10 jaar geleden hebben wij ons pand gekocht en is het restaurant opengegaan. Sinds kort hebben we in het hotel het Lobby Restaurant en Dakbar geopend. Dit geeft ons de mogelijkheid het restaurant in de straat te verbouwen, na de zomer gaat het weer open. Ondertussen hebben we de friettent een upgrade gegeven waarmee het een bistro is geworden. Kortom; voor een chef is er heel veel te beleven!

Je komt werken in een inspirerende omgeving met tal van aanknopingspunten en mogelijkheden. Je krijgt alle vrijheid om op je eigen manier invulling te geven aan het koken zoals wij timmeren en je kan helpen het team verder op te bouwen want we hebben om de plannen te realiseren koks nodig. Nu ik dit schrijf bedenk ik me dat ik nog steeds denk dat een chef bij ons zijn of haar heilige graal kan vinden. Ben je pragmatisch, heb je een voorliefde voor ingrediënten en eenvoud en heb je begrip voor kooktechnieken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven