How it is made – Berkenstammen kast twinset

15-07-2020

15-07-2020

Dergelijke unieke creaties zijn zeer kostbaar, maar klanten begrijpen dat ze een product kopen waar lang en met grote aandacht aan gewerkt is en hebben het bedrag er voor over. Voor de ontwerper zijn bij de ontwikkeling van Vrijwerk de kosten en verkoopbaarheid van ondergeschikt belang. De experimentele aanpak, waarbij gebroken wordt met de gebruikelijke productieprocessen, inspireert en motiveert ook zijn team omdat hun dagelijkse routine wordt doorbroken.

Het ‘Afvalproject’ bekritiseert de manier waarop de wereld omgaat met arbeid en verspilling. De hoge loonkosten dwingen de fabrikant om zo efficiënt mogelijk te produceren ook al worden daarbij grote hoeveelheden materiaal verspild en weggegooid. Er wordt onvoldoende waarde toegekend aan materialen die langzaam zijn gegroeid of voortgekomen uit de natuur. In dit project (1999) keert Piet Hein Eek deze manier van denken om: het afval is het uitgangspunt en de hoeveelheid werk is van ondergeschikt belang.

Hierna zijn diverse versies van de boomstammenkast ontworpen en gemaakt, waaronder deze berkenstammen twinset, gemaakt in een gelimiteerde oplage van 3 (zie BOEK 1, pp. 158-159).

Klik hier voor meer informatie en foto’s.

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven