Hogelonenlandenproducten (Waarschijnlijk niet te verkopen)

07-10-2016

09-04-2016

 
Elk jaar weer denken we dat we de mooiste presentatie ooit en in elk geval van de hele Salone, maken. Dit jaar hadden we geen tijd om te dagdromen over krantenkoppen en furore maken. Sterker nog: de meeste producten kwamen pas gereed in de laatste 24 uur voordat de bus, zoals altijd later dan gepland, vertrok richting Milaan. De planning wordt er door de jaren heen dus niet beter op. Maar dat is ook niet zo erg want wat was het weer leuk om op het laatste nippertje te zien dat we echt mooie ontwerpen gaan laten zien – misschien wel de mooiste ooit. 
 
 
 
Om gelijk met het minst verkoopbare en op het oog minst bijzondere producten te beginnen: we hebben een tafel met stoelen gemaakt, vervaardigd van planken die even dik en even breed zijn. Dit heeft als voordeel  dat er slechts een paar machinehandelingen nodig zijn. Heel erg efficiënt dus. Dit is tevens de dagelijkse wedstrijd waar we ons in bevinden: zo min mogelijk tijd spenderen en de tijd die we besteden zichtbaar maken. De conclusie is bijna altijd dat ondanks dat we echt efficiënt zijn en heel hard werken, onze producten toch kostbaar zijn. Al onze producten worden in Nederland, bij ons in Eindhoven, door ons zelf vervaardigd. Het zijn dus hoge-lonen-landen-producten. Nooit als massaproduct en meestal op maat gemaakt. De manier waarop we produceren is volstrekt op onze mogelijkheden en vooral ook onmogelijkheden toegespitst. Naast de waarschijnlijk onverkoopbare even-dik-en-breed-tafel- en stoel en andere producten uit de collectie hebben we ook en paar in beperkte oplage te produceren objecten gemaakt. Deze zijn, omdat er zo enorm veel werk in gaat zitten, uitermate kostbaar. Maar gek genoeg blijken juist de genummerde en gelimiteerde objecten juist wel goed te verkopen. 
 
 
 
In het kader van de professionalisering hebben we bedacht dat het van grote toegevoegde waarde zou kunnen zijn als we onze kleinere producten, de accessoires, in een mooie verpakking zouden kunnen aanbieden. Omdat deze producten ook door ons zelf in kleine oplages en soms zelfs als unica vervaardigd worden, maken we de dozen ook met prachtige nieuwe print- en snijmachines in kleine oplages. De verpakkingen die we presenteren leveren hopelijk een bijdrage aan een succesvolle poging ook deze in hoge-lonen-landen geproduceerde producten in grotere aantallen te verkopen.  
 
 
 
Bij al deze wat praktische beslommeringen zou je bijna vergeten dat productie betekent dat er iets gemaakt wordt en dat iets maken ongelooflijk veel voldoening geeft en dat we dus met het produceren in ons eigen hoge-lonen-land niet alleen mooie en bijzondere objecten maken maar ook plezier hebben en verschaffen.
 
 
 
Download hier de catalogus

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven