Het is een groot feest!

16-08-2016

23-02-2014

Exempla 2014
 
Als u dit leest zit ik waarschijnlijk in het vliegtuig naar München, waar we ons werk presenteren op Exempla. Exempla is een van de shows van de grootste handwerkbeurs van Duitsland en misschien wel heel Europa. Of dat nu heel erg leuk en/of fantastisch is weten we nog niet, maar we zijn maar gewoon op de leuke en degelijke uitnodiging ingegaan. En we doen dit niet zomaar, want we presenteren er een reeks van nieuwe producten die allemaal in sterke mate met aandacht en modern ambacht te maken hebben. In feite hadden we elk product mee kunnen nemen, want we hebben nog nooit iets gemaakt waar geen op voorhand vermeende ultieme oplossing in zat om met kennis van materiaal, techniek en ambacht het spanningsveld tussen hoge (westerse) productiekosten en betaalbare producten te overbruggen. Hoe maak je iets in, op het eerste gezicht, moeilijke omstandigheden, wat toch de moeite waard is om aan te schaffen? Dat heeft naar mijn gevoel alles met modern ambacht te maken. Ambacht is niet het op een traditionele wijze vervaardigen van producten, maar heeft juist te maken met het vanuit kennis en vaardigheden kunnen omgaan en inspelen op actuele problemen. Download PDF
 
Het leren van wat we gedaan hebben en daardoor steeds beter en makkelijker vinden van oplossingen, is onze dagelijkse bezigheid en eigenlijk een groot feest. Op ditzelfde moment wordt er gewerkt aan een spectaculaire opstapeling van raamkasten voor de presentatie bij Rossana Orlandi tijdens de Saloni in Milaan. De kasten borduren voort op het ramen- en deurenproject dat we al in 1996 in het Stedelijk Museum presenteerden. 
 
    
Raamkasten voor Milaan
 
En ook is er weer een kunstenaar aanleiding voor een ultiem feest van creatie. De objecten uit het project “Wasser und Wein” van Gerd Rohling wordt altijd in een vitrinekasten verkocht en wij mogen deze kasten nu maken. De stalen vitrine die nu gemaakt wordt is in feite de uitkomst van jarenlang broeden op het maken van een stalen equivalent van de Eiken Vitrine. De expositie van Gerd Rohling opent op 23 maart om 14:30. U bent van harte welkom!  
 

Tentoonstelling Gerd Rohling

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven