DDW 2014: Veel te zien

07-09-2016

15-10-2014

Paul Heijnen “het werk verdient een podium”
 
Consequent maak ik reclame voor Paul. Hij is een van de meest talentvolle ontwerpers die ik ken. We hebben al jaren werk van hem staan, maar nu  is er letterlijk een podium gemaakt waarop zijn werk te zien is. Het podium is knalrood en het werk bloedmooi maar wel blauw.
Dick van Hoff  “Back on the road”
 
Zelden hoef ik iets te hebben, maar met de spullen van Dick komt er toch vaak wel begeerte de kop opsteken. Vooral als hij het zelf maakt, is het toch net anders. Na jaren van produceren in georganiseerde verbanden is hij weer terug bij wat het mooist is: zelf bedenken en maken. “Back on the road again.” In onze truck met open zeil voor de deuren van het restaurant kan je hem niet missen.
 
“Studio Rens steekt over”
 
Studio Rens maakte furore met “Rood” en presenteert haar werk en zichzelf op onnavolgbare wijze. Dat doen ze in hun eigen atelier aan de overzijde van de straat, maar gelukkig ook een beetje bij ons, in het groen.
 
 
Social label
 
Social label is dit jaar weer van de partij. Ze werken met steeds meer vormgevers, kunstenaars en materialen en dat allemaal vanuit de logische gedacht dat je mensen niet gelijk moet afschrijven als ze (iets) minder kunnen. Met werk van Dick van Hoff,  Haiko Meijer, Roderick Vos en Marc Mulders.
 
 
Japan, Kodomo cafe en het allermooiste product 
 
Kinderen runnen hun eigen Japanse restaurant. Als je ergens naartoe moet is het Japan, wat mij betreft dan. Het is dan ook vrij bijzonder om gemaild te worden door een Japanse architect die een stichting heeft opgezet waar kinderen met elkaar voor anderen Japans koken. Een beetje Japan in Nederland dus.  
 
Wat mij betreft hebben wij het hoogtepunt  van de  DDW in huis, helaas is het niet van mezelf noch van een andere ontwerper. Het is Japans glas met de hand geblazen en net voordat het klaar is wordt er in plaats van te blazen gezogen. Er zitten dus deuken in het glas. De glazen zijn flinterdun, zonder zwak te zijn, er is er geen een identiek en het is een genot om ze vast te houden en er uit te drinken.  
 
Openingstijden Kodomo Café:
Zaterdag 18 oktober: 11:00-15:00
Zondag 19 oktober: 11:00-15:00 
 
 
Tonone “De proef op de som”
 
De lampen van Tonone zijn uitzonderlijk mooi ontworpen maar vooral doorontwikkeld. Zelden of nooit zie je een dergelijk professioneel product van een kleine fabrikant. Nu gaat het natuurlijk om de lol van het ontwerpen, maar het zou toch wel leuk zijn als deze lampen gewoon als een dolle gaan verkopen. Al was het maar omdat ze het in zich hebben: betaalbaar, mooi, degelijk, multi toepasbaar, mooi verpakt en van een super leuke gast uit Den Bosch. Er komen heel veel (soorten) lampen van Tonone om er in elk geval voor te zorgen dat het verkoop succes van de lampen niet aan een overtuigende presentatie ligt.    
 
Een toren voor Ontour 
 
Grappig: vormgeving studeren, dan een modemerk beginnen en dan nog succesvol ook. We moesten dat nu toch maar eens goed in de winkel presenteren. Eindelijk konden we de oude Meccano stellingen met oranje staanders en vieze gegalvaniseerde planken gebruiken die we al eeuwen in de opslag hadden staan en laten zien dat vormgeving over zoveel meer gaat dan tafels en stoelen.

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven