24 januari 2011 – Opening galerie

01-06-2016

Afgelopen zondag was de opening van de eerste tentoonstelling. Op de bovenste verdieping van het menggebouw het werk van Guido Geelen, oogverblindend mooi en daaronder de tentoonstelling “De Proloog” , waarin te zien is wat er de komende tijd allemaal te verwachten is. We hebben nu wel een probleem: hoe gaan we dat de volgende keer evenaren? Gelukkig hebben we 3 maanden de tijd om daar aan te werken en is er voor het  publiek alle tijd om de tentoonstelling te komen bekijken.
  
De opening werd door Charles Esche, de directeur van het Van Abbemuseum. gedaan. Ook op dit gebied is de lat maar meteen op polsstokhoogte gelegd. Zelden of nooit heb ik een dergelijk bevlogen toespraak gehoord. Hij opende de tentoonstelling omdat we met het Van Abbemuseum gaan samenwerken. Er is een selectie van kunst uit het Van Abbemuseum bij ons zichtbaar in een speciaal daarvoor gemaakte reuzevitrine. Een samenwerking tussen een private en een publieke partij, conventies worden doorbroken, in plaats van in problemen te denken wordt er over kansen, oplossingen en mogelijkheden gesproken.

In zijn speech werd volstrekt helder dat dit geen toeval is maar typerend voor het tijdsgewricht waar we ons in bevinden. Deze tentoonstellingen maar eigenlijk de realisatie van het hele pand zijn het gevolg van de wens en het geloof van alle betrokken partijen dat het anders kan en moet (de gemeente, Amvest (de ontwikkelaar), de bank, allerlei andere partijen en nu dus het van Abbe museum). Geen verandering omdat het moet of omdat het crisis is of omdat er bezuinigd moet worden maar een verandering omdat het nodig, spannend en leuk is en om mogelijkheden te benutten.

   


Fotografie: Thomas Mayer

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling. 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven