20 oktober 2012 – Nieuw boek ‘De Stoel’ en herdruk ‘Het Pand’

17-07-2016

Lukkeling

Bijna lukte het niet om het stoelenboekje, met een opsomming van voornamelijk mislukkelingen, op tijd voor de Dutch Design Week af te krijgen, maar op vrijdagmiddag stond de drukker, na nachten doorwerken en mislukte drukgangen, met een paar boekjes in zijn hand en een paar dozen in de auto, bij ons in de winkel. Het was gelukt. We mochten de boekjes niet inkijken voor de volgende ochtend omdat de lijm nog nat was.

Hij is niet de enige die een tekort aan nachtrust heeft gehad, want ook wij hebben, om de teksten en foto’s bij elkaar te krijgen, nogal wat buiten-kantoortijd-uren moeten maken. In het boekje staan bijna al mijn stoelenontwerpen en bij praktisch alle afbeeldingen staat een verhaaltje geschreven. De meeste verhaaltjes komen er in het kort op neer dat het ontwerp mislukt is.

Desondanks is het een positief verhaal omdat het enthousiasme en geloof, dat gepaard gaat met elk ontwerp, nog steeds levendig is en omdat je welhaast tot de conclusie moet komen dat voor de paar ‘lukkelingen’ die wel gevierd kunnen worden de mislukkelingen noodzakelijk waren. Het woord ‘lukkeling’ is overigens ontstaan bij het schrijven over de boomstam bureaustoel die als enige van onze stoelen voor Interpolis wel lukte.

Het boekje “De Stoel” is verschenen naar aanleiding van de stoelenexpositie ZITTEN, te bezichtigen in de galerie tot en met half december 2012. Het is hier verkrijgbaar in de winkel vanaf 20 oktober en kost   € 20,00 ISBN 978-90-817185-4-7.

Klik hier voor meer informatie over de expositie.

THE SITE

Tweede druk en vertaling van  ‘Het Pand’
 
In ‘Het Pand’ doe ik verslag van de verwerving, de verbouwing en de ingebruikname van het nieuwe bedrijfspand. Een tweede druk met nieuwe kaft en zonder wervend commentaar van vooraanstaande kranten of bladen, want die waren er niet (ook geen negatieve commentaren overigens). Zonder aandacht, maar toch verkocht. Best bevreemdend eigenlijk, dat gebrek aan aandacht, want het boekje gaat vooral over eigenzinnig en vooralsnog succesvol ondernemen door een ontwerper in crisistijd. 

Het boekje is hier verkrijgbaar in de winkel en kost € 10,00. 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven