2 maart 2013 – Bert Teunissen – ‘On top of the world’

26-07-2016

‘On top of the world’

Onlangs besloten Menno Doornbos (kunstadviseur) en ik om ieder onze eigen weg te gaan. De verschillen in ons doen, denken en handelen waren te groot om tot een vruchtbare samenwerking te komen. Voor een juist perspectief, alhoewel ik me realiseer dat voor veel sceptici het voor kennisgeving wordt aangenomen, we zijn nog wel goede vrienden. Zonder Menno had ik Bert Teunissen nu (nog) niet gekend. In die zin werpt Menno zijn schaduw achteruit.

We moeten het nu dus verder zelf regelen. We leggen contact met de kunstenaars, waarvan wij het gevoel hebben dat ze bij ons passen en geven met hen de exposities op eigen wijze gestalte. Eerder schreef ik al over de wonderlijke maar voor de hand liggende ontwikkeling, dat we bij praktisch alle exposities samen met de kunstenaars werken hebben vervaardigd en hoe bijzonder en inspirerend dit was. Daar wordt dus nu een dimensie aan toegevoegd.

De vraag is welke rol je als galerie voor de kunstenaar wilt vervullen. Wij willen geen galerie zijn die louter gericht is op het verkopen van werken, maar wij willen ons juist richten op het mogelijk maken van werk door onze eigen inbreng maar ook door op een andere manier met kunst en tentoonstellingen om te gaan.

De expositie ‘Op reis met Bert Teunissen’ is dan ook meer dan een gewone expositie. Je zou kunnen stellen dat het een retrospectief is, want er wordt een overzicht van zowel zijn autonome werk als zijn commerciële werk getoond. Een combinatie waarvan Bert gisteren nog zei dat het voorheen weliswaar not done was, maar dat hij zich er eigenlijk wel goed bij voelt. Wat nog leuker is, is dat we samen met Bert in best moeilijke tijden hebben gezorgd dat hij twee nieuwe opdrachten heeft gekregen, waarvan tijdens de opening de eerste resultaten worden getoond in de galerie.

In de loop van de tentoonstelling zullen er steeds meer werken bijkomen. Ik denk dat een galerie normaal gesproken verdient aan een opdracht voor een kunstenaar, maar dat willen we helemaal niet. Ons voordeel is dat de expositie met prachtig werk (dat overigens voor het grootste deel wel te koop is) enorm aan dynamiek en enthousiasme gewonnen heeft door de opdrachten en dat we een tentoonstelling in huis hebben van een kunstenaar die ‘on top of the world’ zit.

500 m2:
Domestic Landscapes
Travelogs
G-Star
Ben

Opdrachten van:
G-Star 
Woonbedrijf

Klik hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven