15 november 2010 – Opening winkel

25-05-2016

We hebben dus een winkel en in een winkel horen spullen. Spullen bij elkaar brengen valt helemaal niet mee, vooral niet als je  graag alleen maar spullen wilt waar je zelf een beetje enthousiast over bent. Het is nog best gelukt. Vooral door het niet te doen zoals het normaal gebeurt. Om te beginnen hebben we bedacht dat alles mag en niets moet. En we hebben gevraagd of anderen ons willen helpen. 

   
Fotografie: Thomas Mayer

Duikelman heeft voor ons kookspullen geselecteerd. De essentie van hun selectie was dat als je van alles één koopt je de meest ideale keuken hebt. Dit levert een heerlijke mix van niet passende producten op die elk afzonderlijk als beste uit de competitie zijn gekomen, stuk voor stuk keukenjuwelen. Eigenlijk geldt deze zienswijze voor de gehele aanpak van de winkel. We hebben talloze unieke objecten gekocht bij veilinghuis Korst van der Hoeff. Kinderboeken en designboeken van Motta. Ook wat design spullen en veel zaken die je eerder in een gids voor professionals aantreft dan in een ‘gewone’ winkel.

Die hang naar professioneel spul is een soort fetisjisme, opgedaan na jaren inkopen voor het bedrijf. Maar ook fietsen van Tokio Bikes die we importeren, emmers en apparaten. Kortom, een mix allemaal erg overwogen en met een heel verhaal maar uiteindelijk net zo subjectief als elke andere winkel. Gelukkig dat we van onze vele eerste bezoekers hebben gehoord dat de keuze van de spullen heel erg bij ons past. Is het allemaal toch nog onvoorspelbaar voorspelbaar.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven