Michaël de Kok – Recollecting Landscape Experiences – 8 juli t/m 14 oktober 2018

27-06-2018

27-06-2018

Voor Michaël de Kok (Hilvarenbeek 1958-) vormen het kijken naar en het beleven van een landschap aanleiding tot schilderen. Hij verbeeldt zijn herinnering aan een ervaring.

Bij het figuratieve werk wordt het ‘landschapsbeeld’ al in sterke mate geabstraheerd en is het een in het atelier in verf gecomponeerd beeld van een herinnering. Deze herinneringen zijn niet zozeer te herleiden tot natuurgetrouwe weergaven van de werkelijkheid, maar zijn meer landschapservaringen die losstaan van topografisch te lokaliseren situaties.

   

In het recentere werk wordt de herinnering aan de ‘landschapservaring’ nog sterker geabstraheerd en vastgelegd  in dynamisch geschilderde kleurvlakken die de stralende of absorberende ervaring van licht en kleur verbeelden zoals een wandelaar door het landschap die ervaart. Het zijn kleurervaringen die teruggrijpen op herinneringen en onlosmakelijk verbonden zijn met de persoonlijke belevingswereld van de kunstenaar.

Het werk van De Kok houdt het midden tussen werkelijkheid en vervreemding – enerzijds onpeilbaar en zeer persoonlijk, anderzijds zeer concreet en voor iedereen herkenbaar.

Klik hier voor meer informatie over de kunstenaar en de beschikbare werken. 

Eind dit jaar zal Michaël de Kok ook exposeren in Museum De Pont in Tilburg

Voor het actuele aanbod in de Van Abbevitrine, klik hier.

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven