Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hania Rani bij Piet Hein Eek – FELT

19 juni 2019 - 20:00 - 22:00

€12,50

Hania Rani is een pianiste, componiste en musicus die haar leven verdeelt tussen Warschau, waar haar thuisbasis is, en Berlijn, waar ze studeert en vaak werkt. Ze schreef voor strijkers, piano, zang en elektronica en werkte samen met o.a. Christian Löffler, Dobrawa Czocher en Hior Chronik, en bracht vorig jaar een album uit met haar Poolse groep tęskno.

Ze trad op in de meest prestigieuze zalen in Europa – van de National Philharmony in Warschau, tot Funkhaus in Berlijn, tot The Roundhouse in Londen (waar ze haar debuut maakte op het tienjarig jubileumfestival van Gondwana in oktober vorig jaar) en op festivals als Open’er, Off Festival en Eurosonic. Haar composities voor solo piano zijn geboren uit een fascinatie voor de piano als instrument en haar wens om de klank en harmonische mogelijkheden van de piano in hun geheel en op haar eigen manier te interpreteren.

Esja is haar eerste solo-album en voor Rani is het haar eerste, echte, persoonlijke statement als artiest. “Geen verstoppertje meer achter de “samenwerkingen” of “projecten”. Voor de eerste keer, eindelijk – alleen ik, zoals ik ben”.

Opgenomen in Rani’s appartement in Warschau (de pianokamer heeft een prachtige nagalm en de ruimte is deels kunststudio en deels geluidslaboratorium voor Rani geworden) en in de studio van haar vriendin Bergur Þórisson in Reykjavik, is Esja een serie prachtige melodieuze vignetten. Sensueel, gevoelig, ritmisch, sfeervol, atmosferisch, vrij maar harmonieus, betoverend en hypnotiserend, ze projecteren samen een gevoel van onbeperkte ruimte en tijd.

We bieden in het restaurant de mogelijkheid om vóór aanvang van het concert aan te schuiven voor een tweegangendiner dat bij ons voor maximaal 54 man wordt geserveerd voor € 25,- pp. exclusief consumpties. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken en/of wilt reserveren, kunt u contact opnemen met Sanne Driessen via restaurant@pietheineek.nl. Het is belangrijk dat eventuele dieetwensen en allergieën ruim van tevoren door u worden aangegeven.

Gegevens

Datum:
19 juni 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Site:
https://www.muziekgebouweindhoven.nl/nl/agenda/1868//Hania_Rani/

Locatie

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
Eindhoven, 5651 BP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0402856610
Laden...
Terug naar boven