Zo’n avond waar je achteraf bij had willen zijn

12-10-2023

Soms word ik ’s nachts wakker en denk ik, waar ben ik in godsnaam mee bezig? Ik denk dat wel vaker en van de week had ik het weer. Tijdens de DDW twee avonden de langste tafel vullen met 180 man is op zo’n korte termijn een bijna onmogelijke opgave geworden. Het eerste wat ik ‘s morgens doe, is polsen of we niet beter één “hele exclusieve avond” voor iets meer gasten kunnen doen. Daar is eigenlijk iedereen het gelijk mee eens. Ik heb Martijn Roos gevraagd om livemuziek te regelen. Naast het eten is muziek deze keer namelijk onze troef. Martijn is gek van muziek (zijn hele leven al). Hij regelt al 15 jaar elke vrijdag livemuziek in Club Dauphine (Amsterdam) en weet dus wat zo’n avond nodig heeft. De gesprekken en chaotische app-contacten waren leuk, toch zal ik ze u besparen. 

Eind van het liedje is dat we drie geweldige artiesten en een volledige band naar onze werkplaats gaan halen. De fantastische jonge talenten Thomas Heikoop en Jaïnda komen zingen en (trompet) spelen, maar de grote ster is DO!  Ik vraag een beetje om me heen wat men er zoal van vindt en iedereen is positief. Toch voel ik onrust; past het wel bij ons?  Ik bel nog een keer met Martijn: past het, gaat dit lukken, komen mensen? Is het niet te kort dag? Zijn reactie: “Do is ge-wel-dig. Ze maakt er een feest van en de andere muzikanten zijn ook te gek. En de gasten dineren in jouw atelier! Hoe leuk is dat? Het wordt een fantastische avond! Ja hoor, mensen gaan komen.” We spreken af dat ik met DO ga bellen om de avond verder af te stemmen.

Ik vertel haar over de vorige keer, een paar jaar geleden, zelfde concept, ander team. Toen was Sergio Herman van de partij. Het was zo’n succes dat men aan het eind van de avond dansend over tafel ging! Het was een heerlijk gesprek over creativiteit, kruisbestuiving, een tafel die de hele wereld over is geweest en nu terug is in het hol van de leeuw, over jammen en dat iedereen weet wie er komt optreden, maar dat niemand weet wat er komen gaat en dat wij weten dat het té gek wordt! Past erg bij de manier waarop ik zelf zaken (niet) organiseer! Mensen, dit wordt te gek!

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven