Onmogelijk – De aanloop naar Dutch Design Week 2022

14-10-2022

14-10-2022

Beloofd

Eigenlijk wil ik al jaren geen onmogelijke doelen meer stellen. Ik heb zelfs beloofd aan het personeel dat ik na deze DDW het echt niet meer ga doen. Het is voor het eerst dat ik dat zo sterk voel en dat ik het dus ook heb uitgesproken. De speech voor het personeel begon ik met ze te bedanken voor het enthousiast invullen van de overwerklijsten. Ik vertelde erbij dat het geen grap was. De afgelopen jaren vergde het de nodige creativiteit om iedereen enthousiast aan het overwerken te krijgen. Vorig jaar toen het hotel af moest, hebben we met z’n allen een enorme prestatie geleverd en was het hotel de donderdag voor de DDW voor het eerst volledig geboekt. 

We leven in turbulente tijden waarin we zonnepanalen aan het leggen zijn, nog een houtvergasser hebben aangeschaft (deze moet nog geplaatst worden), het restaurant aan het verbouwen zijn en nog 8 ateliers extra maken. Alles moest klaar voor de DDW, maar nu hoeft alleen het restaurant en één atelier echt klaar te zijn. Een beetje flexibel moet je wel zijn met het stellen van doelen. Zelfs alleen het restaurant afkrijgen, blijkt een hele dobber.

Vrijdagavond diner deadline

Vanwege de problemen die we hebben gehad om horecapersoneel te krijgen, bedacht ik dat we de DDW als festival kunnen benaderen en alles anders gaan aanpakken. Ik belde Floris, een vriend van mijn oudste dochter Lieve, die specialist is op wat je zou kunnen noemen “een avond uit eten moet onvergetelijk zijn”. Eigenlijk hoopte ik dat hij de hele DDW zou regelen, maar het bleek lastig om zoveel mensen voor de hele periode op te trommelen. Het werd alleen de eerste vrijdag; de openingsavond dus. De avond waarop wij normaal exclusief met de dealers eten. Nu schuiven we dus aan in het nieuwe restaurant aan de lange tafel! Floris komt met twee chefs en een heel team. De ontvangst is in twee ateliers die nog niet af zijn, een bouwplaats dus (daar krijgt u ook nog een staartje van mee). We zien het als een try-out voor komende jaren en iedereen heeft er enorm veel zin in. Een geluk bij een ongeluk is dat na de zomervakantie bleek dat er best veel animo was om bij ons te werken en dit jaar lijkt het personeel niet ons grootste hoofdpijndossier.

We hebben dus wel een keiharde deadline; vrijdagavond 21 oktober moet het restaurant klaar zijn. Dan maken Floris en zijn team er een fantastische avond van en staan we in de startblokken. Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus je zou met ons mee kunnen dineren! Je kunt ze online bestellen via https://eventix.shop/6beqq74a.

Op alle fronten

Naast de bouwwerkzaamheden die voortdurend blijven doorlopen, moet de showroom er natuurlijk ook weer als nieuw uitzien. We gooien alles om. We schilderen, we timmeren, in de werkplaats leggen we de eerste en laatste hand aan de ontwerpen die we speciaal voor de DDW maken en we maken plaats voor meer exposanten dan ooit. Op dit moment wordt er in de werkplaats hard gewerkt aan drie keukens, een messing bol lamp, een echt Crisis bankje en een wollig stalen meubel met ligbed. Het lijkt een beetje op de achtergrond te raken, maar gewoon projecten opleveren en spullen maken die geleverd moeten worden, blijft nog wel het allerbelangrijkst, dus dat doen we ook!

Alles bij elkaar wordt er met meer enthousiasme dan ooit hard gewerkt aan doelen die we voor een deel toch niet bereiken, maar doen we meer dan we voor mogelijk houden. Misschien is het afschaffen van onmogelijke doelen net nu het er allemaal best vrolijk aan toe gaat, toch niet zo’n goed idee.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven