HOTEL BLOG 9. Muziek

18-03-2021

20-03-2021

Ik houd nogal van muziek. Toen ik op de middelbare school in Amsterdam zat ging ik elke dag terug via de Utrechtsestraat waar de platenhandel ‘Concerto’ zat. Ik heb het even opgezocht en ze zitten er nog steeds! De collectie was toen al enorm en ze hadden ook heel veel tweedehands platen. Vrijwel al het geld dat ik met klussen verdiende ging op aan platen. Van James Brown en van Van Morrison had ik alles. Hiernaast kocht ik ook lp’s van Gil Scott Heron, Otis Redding, The Staple Singers en heel veel oude Stax platen. Stax was het label dat het sterkst was in Gospel en Soul. Na het album ‘Graceland’ van Paul Simon kocht ik ook veel Afrikaanse muziek. Ik mag het niet meer zeggen van Lieve, mijn oudste dochter, maar ik houd echt van ‘zwarte muziek’ en daar voel ik niets anders dan positiviteit bij.

Toen ik ging studeren begon ik al snel de muziek van thuis, die ik altijd gehoord had, te missen. De klassieke muziek van mijn ouders was altijd aanwezig geweest en nu die er niet meer was miste ik het. Overigens luisterden mijn ouders ook allerlei andere muziek maar die had ik zelf ook en die miste ik dus niet. Ik pikte bij mijn vader cantates van Bach. Hij hield van zang en ik dus ook.

Meer dan twintig jaar luisterde ik vooral klassiek en soms iets anders maar sinds een aantal jaren luister ik weer steeds meer van alles door elkaar. De grootste (her)ontdekking is Afrikaanse muziek. Soms zijn het zelfs dezelfde muzikanten en/of bands die er toen ik jong was ook al lang waren. Deze Afrikaanse muziek vormt gek genoeg voor mij de achtergrond voor de inrichting en sfeer van het hotel. Vooral de lobby die, met veel planten en groen en op de eerder beschreven ‘Afrikaanse Emanuelle’-sfeer is ingericht, is geïnspireerd op de muziek van bijvoorbeeld Orchestra Baobab, Bonga en AfroCubism. Er zijn bepaalde nummers waarvan ik vind dat iedereen ze moet horen als ze voor het eerst de ruimte binnen lopen. En voor de DAKBAR, waar alle muziek minstens swingend moet zijn (wat voor mij soms anders is dan voor anderen), is er ook veel Afrikaanse muziek op de lijst beland.

We zijn al geruime tijd bezig met het maken van afspeellijsten. De lijsten voor de lobby in de ochtend en DAKBAR hebben zich het mooist ontwikkeld. Voor degenen die echt niet kunnen wachten hebben we in Spotify al een shortlist gemaakt van de muziek die binnenkort in de Hotellobby en in de DAKBAR te horen zal zijn. Klik op de linkjes voor de afspeellijsten.

<<terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven