HOTEL BLOG 6. Ideeën: restaurant in de lobby

13-01-2021

22-01-2021

Het allereerste plan was om de wonderkamer een verdieping naar beneden te verhuizen en het hotel alleen op de bovenste verdieping te maken. Dan zou daar, naast de hotelkamers, ook de lobby komen. Jeanine zei op een goed moment: ‘waarom gebruik je de keuken en de hele setting van de wonderkamer niet als lobby, receptie en ontbijtruimte?’. Dat was een goed idee want het maakte het hele concept in één keer veel beter. Het betekende ook minder investeren want de wonderkamer krijgt een dubbelfunctie én een beter business model; omdat de lobby nu een verdieping lager komt konden en er meer kamers in het hotel komen. Daarnaast is er minder geluidsoverlast want de slaapverdieping is gescheiden van de rest. Het is ook leuker voor de gasten want zij ontbijten, borrelen en eten nu in de wonderkamer met kunst, antiek, design en alles wat we verder mooi vinden. En als klap op de vuurpijl is er een dakterras waar van ’s morgens tot ’s avonds de zon op staat. De totale investeringen werden per saldo wel meer, want als je alles bij elkaar optelt en van elkaar aftrekt in deze opsomming, kom je op een lobby minder maar een dakterras en een aantal kamers meer. Per saldo krijgen we veel meer dan we meer uitgeven!

Inmiddels hebben we vanwege de coronamaatregelen en de onzekerheid die deze met zich meebrengen voor de exploitatie van het restaurant bedacht dat we gaan verbouwen. Het wordt kleiner, mooier en efficiënter. De ruimte die overblijft gaan we verhuren als atelier en/of winkelruimte. De kosten voor het restaurant zullen lager zijn en inkomsten uit verhuur juist hoger. Dit betekent wel dat de keuken voor het hotel, nog voordat deze gebouwd is, een upgrade moet krijgen omdat tijdens de verbouwing van het restaurant de gasten in de wonderkamer-lobby van het hotel kunnen komen dineren. Een vliegende start voor de ‘wonderkamer-lobby-restaurant-bar’. Dit zou zonder vervelende redenen ook een heel goed idee zijn geweest!

Voormalige Wonderkamer

Nieuwe Wonderkamer en keuken

Dakterras

<<terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven