HOTEL BLOG 3. Tekenen

09-12-2020

11-12-2020

Tegenwoordig doe ik, in plaats van stapels op te sparen, al mijn tekeningen direct in mappen die in de carrousels staan op mijn kantoor. Die carrousels zijn heel erg mooi en vaak krijg ik jaloerse opmerkingen van bezoekers die ook wel zo’n molen zouden willen hebben. Nu zijn die dingen natuurlijk heel ouderwets maar als je, zoals ik doe, veel op A4 tekent zijn ze wel handig. Duizenden tekeningen heb ik in mappen zitten.

Kort geleden heb ik zelfs een aparte ‘hotelordner’ gemaakt en daar tabbladen in gedaan. Toen ik al de schetsjes en tekeningen aan het ordenen was realiseerde ik me dat er maar weinig mensen zijn die zich realiseren dat bijna alles wat wij maken, inclusief het werk aan het pand, door mij geschetst en vaak getekend is. Dus niet alleen wat als ‘design’ ervaren wordt maar ook hoe de afvoer van de wc’s loopt, de wanden zijn opgebouwd (de kamers zijn allemaal rondom geïsoleerd om contactgeluid tegen te gaan), hoe de gast de kamer binnenkomt (gewoon met een sleutel omdat het hotel maar klein is en we het sympathiek vonden), hoe de groene korfrelingen op het dakterras geplaatst, gevuld en onderhouden worden, wat voor muziek er gedraaid wordt of wat er voor ontbijt geserveerd wordt. De lijst en het aantal schetsen is nu al bijna oneindig.

ENTREE

LOBBY

RADIATOR

DAKTERRAS / SAUNA

GANG

DEURKLINK

KAMERS

DAKBAR

TOP TERRAS

<<terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven