HOTEL BLOG 13. Toch optimistisch!

18-09-2021

19-09-2021

Enkele maanden geleden dacht ik dat we in een behoorlijk pessimistisch scenario het hotel pas begin oktober af zouden hebben. De kamers konden in elk geval vanaf dat moment geboekt worden! Op dit moment weet ik dat ik wat betreft dit ‘worst case scenario’ eigenlijk heel optimistisch was, misschien zelfs wel te optimistisch.

We zijn nu in een fase beland waar alle werkzaamheden moeten wijken voor die van het hotel. Steeds meer mensen zijn er aan het werk. Een kleine twee jaar geleden, aan het begin van de bouw die samenviel met de eerste coronaperikelen, hielpen de mensen uit het restaurant mee met de bouw en nu hebben de mensen die in het hotel gaan werken hun schilder kleren aangedaan. We eindigen het project zoals we begonnen : met een bont, gezellig en gemotiveerd team.

De afgelopen maanden waren voor het restaurant wat treurig omdat we het op zich positieve nieuws te horen kregen dat Martien, de chef-kok, en zijn vrouw Maaike hun eigen restaurant gaan beginnen en dat Sanne na meer dan tien jaar bij ons gewerkt te hebben iets hele anders wil gaat doen. Ik ben altijd blij als mensen stappen zetten, vooral als ik erg op ze gesteld ben, maar nu kreeg ik binnen één uur te horen dat het hele managementteam van het restaurant ging opstappen. Tot overmaat van ramp bleek ook het nog eens bijna onmogelijk om horecapersoneel te vinden. Het is altijd een beetje lastig om optimistisch te blijven als zekerheden wegvallenen en er dus onzekerheid overblijft. Dit proces is altijd ongemakkelijk maar er komen er uiteindelijk altijd nieuwe zekerheden voor terug; en hoe minder je je laat meeslepen door negativiteit hoe leuker en beter het wordt!

Gelukkig zijn Sanne Maaike en Martien niet gelijk opgestapt en is Marleen die het hotel gaat managen naast dat dus in de bouw werkt in het restaurant  steeds meer op dreef aan het raken. Ze hebben niet zonder moeite een mauw weten te passen aan het nijpende personeelsgebrek. Op dit moment slaat wat problematisch was om in het tegenovergestelde; we hebben een groot aantal geweldig leuke mensen in dienst genomen en maken met zijn alleen plannen waar de energie van af druipt en iedereen is dus aan de slag gegaan in het hotel! De kamers worden ingericht terwijl er op hetzelfde moment nog aan de badkamers wordt gewerkt. Het is een spannende tijd waar enorm veel gebeurt en waarin het niet zo moeilijk is om ook nog van het leven te genieten!

Tussendoor zijn we ook nog naar de Salone del Mobile in Milaan geweest. Het was voor ons de eerste internationale designbeurs in tijden. In tegenstelling tot berichtgeving waar het een teleurstellende beurs genoemd werd was het juist een hele positieve week voor iedereen die er was. Er kan, mag en gebeurt weer van alles!

Naast dat het hotel op 1 oktober open gaat, start op 15 oktober de Dutch Design Week.  Het lijkt erop dat we precies één jaar te laat maar precies op tijd klaar zijn voor wat voor ons  misschien wel het grootste evenement tot op heden wordt. We hebben in elk geval meer te laten zien dan ooit en omdat je leert van te doen is het ook nog eens het beste ooit!

<<terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven